DEAC-NKA derbivel indul a játékhét

Húsz év alatti együttesünk a szerdai csúcsrangadót követően szombaton is pályára lép, de juniorjainknak, serdülőinknek és U23-asainknak is szoríthatunk a hétvégén.

A mérkőzések sora szerdán veszi kezdetét, nem is akármilyen csatával, U20-as csapatunk ugyanis ekkor pótolja a múlt hétről elhalasztott, NKA Pécs elleni bajnoki rangadót. A két gárda magasan kiemelkedik a mezőnyből, a mecsekaljaiak 16-1-es mérleggel vezetik a tabellát, míg a mieink 14-3-as mutatóval követik őket. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a felek országos döntős kvalifikációját semmi sem fenyegeti, azonban az ütközetnek így is akad tétje. Amennyiben a narancssárga-feketék a pécsi odavágó után Debrecenben is legyőzik Kovács Imre tanítványait, szinte biztosan megnyerik az alapszakaszt, ellenkező esetben viszont a DEAC megközelítheti riválisát, és nyílttá teheti a reguláris szezon megnyeréséért folytatott harcot. Ember legyen a talpán, aki meg tudja jósolni a viadal végkimenetelét; a hajdúságiak hazai pályán még veretlenek a szezonban, míg az NKA legutóbbi hat összecsapását kivétel nélkül megnyerte.

Czermann Patrikék szombaton sem számíthatnak könnyed diadalmenetre, hiszen az elképesztő feltámadást bemutató Kaposvárhoz látogatnak. A Gordan Filipovics irányította „Delfinek” első hat meccsükből ötöt is elbuktak, ám az azóta eltelt tizenkét fordulóból tizenegyszer felülkerekedtek aktuális ellenfelükön. A novemberi, Nagyerdőn rendezett találkozón a fehér-feketék viszonylag könnyed sikert arattak, de abban biztosak lehetünk, hogy ezúttal sokkal jobban meg kell majd izzadniuk a sikerért Hegedüs Brúnóéknak.

Pénteken a juniorok kerülnek reflektorfénybe, Pethő Ákos legénysége Kecskemétre utazik. A rájátszás nyitókörében Fekete-Gál Csongorék hazai környezetben hat ponttal verték a Vasast, ám ennél meglepőbb, hogy mindeközben a hírös város ifjoncai hatalmas meglepetést szolgáltatva bevették az NKA Pécs erődjét. Már csupán utóbbi eredmény ismerete is elég ahhoz, hogy lássuk, milyen nehéz feladat vár U18-asainkra, akik azonban a csapatok rangsorából kiindulva még így is esélyesebbnek számítanak vendéglátójuknál.

Az alapszakasz remek lezárása után az országos főtáblán folytatja Bazsik Péter és Kerezsi Csaba alakulata a korosztályos bajnokság küzdelmeit. Serdülőink a szünet alatt sem tétlenkedtek, lévén útjuk a Kanári-szigetekre vezetett, ahol a rangos nemzetközi utánpótlástorna, az EYBL második fordulóján vettek részt, nem is akármilyen teljesítménnyel. Fárbás Benjáminék négyből háromszor is győzni tudtak Tenerifén, tapasztalataikból pedig bőven meríthettek erőt a hazai pontvadászat következő feladataira. Legifjabb akadémistáink ezúttal szombaton és vasárnap is saját csarnokukban szerepelnek, ahol a Vásárhelyi Sólymok, a Tiszaújvárosi Phoenix KK és a Soproni Sportiskola fiataljaival mérhetik össze tudásukat. A mérkőzéseket a DEAC Kosárlabda Akadémia YouTube csatornáján élőben közvetítjük.

Végül, de nem utolsó sorban vasárnap U23-as különítményünk a BKG-Príma Akadémiát fogadja az NB I. B Piros csoportjának 18. körében – a részletes beharangozó hamarosan elérhetővé válik a szokott helyen, a DEAC felnőttcsapatának honlapján.

A heti menetrend

01.31. szerda
15:00 – DEAC KA U20-NKA Universitas Pécs U20
Helyszín: Oláh Gábor utcai Sportcsarnok

02. 02. péntek

17:15 Kecskeméti KA U18-DEAC KA U18
Helyszín: Kecskemét

02. 03. szombat

10:30 – DEAC KA U14/A – Vásárhelyi Sólymok/A
16:00: Tiszaújvárosi Phoenix KK – DEAC KA U14/A

Helyszín: Szent Efrém Tornacsarnok

15:00: Kometa Kaposvári KK U20-DEAC KA U20
Helyszín: Kaposvár

02.04. vasárnap

11:00 DEAC KA U14/A – Soproni SI KA SKC/A
Helyszín: Szent Efrém Tornacsarnok
18:00 DEAC U23-BKG-Príma Akadémia