Erődemonstrációt tartott U20-as csapatunk

Rendkívül látványos és közönségszórakoztató játékkal, 92-64 arányban győzött a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as együttese a Kecskemét ellen, a korosztályos NBI/A csoport előrehozott 17. fordulójában. Jesper Gustavsson és Léránt Gábor legénysége továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot.

Nem sok ideje volt a pihenésre a DEAC U20-as gárdájának, hiszen péntek este a keret jelentős része még az U23-mas csapattal Hódmezővásárhelyen pattogtatott. A fáradtságnak azonban nyoma sem látszott a debreceni fiatalokon, akik kirobbanó energiával kezdték a Kecskemét elleni összecsapást. Neuwirth Bence indította a kosarak gyártását, 2+1-es akciója pedig annyira megtetszett Balázsi Somának, hogy egy támadással később le is másolta. A különbség villámgyorsan elérte a tíz pontot, Czermann Patrik közelije után már 17-6-os hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A negyed végén Balázsi zsinórban hét egységet termelt be két ziccer és egy tripla formájában, így tizennégy pontos DEAC-előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok. (24-10)

A második negyed elején folytatódott az örömjáték, Kurucz Ádám is bedobta magát, vezérletével egy 10-0-s futást produkáltak a fehér-feketék. (34-10) A találkozó ezen periódusában minden összejönni látszott a hazaiaknak, Kiss Kolos után Csikai is beköszönt egy hármassal, majd kisvártatva Batbaatar is feliratkozott a pontszerzők közé. A félidő vége előtt Balázsi újabb sikeres kísérletet hajtott végre a 6,75-ösön túlról, így több, mint megnyugtató debreceni fórral fordultak a csapatok. (52-25)

Mivel az érdemi kérdések az első húsz perc során eldőltek, a második félidőt a kísérletezésnek és a pihentetésnek szentelhette a DEAC svéd szakembere. A harmadik negyedben alacsony és magas szerkezetben is pályára küldte tanítványait Jesper Gustavsson, kinek öt játékosa is eljutott legalább tíz pontig. Ez a játékrész is debreceni sikert hozott, így tovább nőtt a differencia, ami így már a harmincat is meghaladta. (72-41)

A záró etapra mindkét oldalon lankadt a figyelem, több hiba csúszott a csapatok játékába, mint azelőtt. Ezen felvonás már semmiben nem befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét, ami így huszonnyolc pontos DEAC-sikerrel zárult.

DEAC U20 – KTE-Duna Aszfalt U20 92-64 (24-10, 28-15, 20-16, 20-23)
DEAC U20: Kiss K. 10/6, Balázsi 15/6, Neuwirth 20/9, Csikai 7/3, Kovács Á. 8.
Csere: Czermann 14, Batbataar 5/3, Turcsik 3/3, z
Vezetőedző:
Jesper Gustavsson
Másodedző:
Léránt Gábor

Jesper Gustavsson:– Igyekeztük ráerőltetni akaratunkat ellenfelünkre, miközben betartottuk az előzetesen lerakott alapszabályokat, különös tekintettel a védekezésre. Támadásban ki tudtuk alakítani a helyzeteinket, és végre a dobásaink is beestek, ennek köszönhető a nagykülönbségű siker.