Győzni mennek Szolnokra az U20-asok

Szerdán, 15 óra 30 perctől, közvetlenül a felnőtt csapat mérkőzése előtt összecsap egymással a DEAC Kosárlabda Akadémia és a Szolnoki Olajbányász U20-as együttese. Jesper Gustavsson és Léránt Gábor tanítványai a mögöttünk álló hétvégén sima sikerrel indították a szezont, és a Tiszaligeti Sportcsarnokból is szeretnék elhozni a bajnoki pontokat.

Szombat este a Paks elleni 90-71-es győzelemmel a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as gárdája is megkezdte a 2020-21-es idényt. A találkozó legjobbja egyértelműen a Velencéből hazatérő Kovács Ákos volt, aki 34 ponttal terhelte meg az ASE gyűrűjét.

– Nagyon jól éreztem magam a pályán, örülök, hogy ilyen remekül sikerült a bemutatkozásom – kezdte a 17 éves center. – Úgy gondolom, hogy rengeteget számít, hogy az A-csoportos együttessel készülhetek hétről-hétre, így fizikálisan és mentálisan is a felnőtt kosárlabdához vagyok szokva. Ez az utánpótlásmeccseken időnként látványosan kiütközik, többek között ennek köszönhető a Paks elleni teljesítményem – összegzett a fiatal magasember, aki Szolnokon is győzelmet vár csapatától.

– Mindenképpen győzni szeretnék, személy szerint pedig igyekszem ugyanazt a formát mutatni, amit legutóbb, az Oláh Gábor utcán láthattak tőlem. Ehhez természetesen a társaim segítségére is szükségem lesz, akikkel kiválóan megértjük egymást a pályán és azon kívül is. Véleményem szerint, ha a saját játékunkat tudjuk játszani, nem érhet bennünket meglepetés – zárta szavait Kovács.

Játékosához hasonlóan Léránt Gábor másodedző is diadalt vár a Tiszaparton.

– A felkészülés során az U23-as csapatunkkal már találkoztunk a szolnoki fiatalokkal. Azt a találkozót 40 ponttal nyertük. Abból a keretből három játékosunk is hiányozni fog, egy kemény gyors iramú mérkőzésre számítok.  Edzésről-edzésre, meccsről-meccsre jobbak vagyunk, részemről csak a győzelem az elfogadható – mondta a tréner.