Ki kicsoda? – Jesper Gustavsson

Legújabb rovatunkban a DEAC Kosárlabda Akadémia megújult stábjának edzői gárdáját vesszük górcső alá. Első interjúalanyunk az U20-as együttes vezetőedzője, Jesper Gustavsson, aki a svéd élvonalból érkezett a cívisvárosba.

A 33 éves szakember fiatal kora ellenére figyelemre méltó edzői tapasztalattal rendelkezik, az utánpótlásból indulva került az akkor a svéd harmadosztályban szereplő Umeå kispadjára, melyet rövid időn belül a legjobbak közé kormányzott.

Kilenc évig voltam utánpótlásedző, mielőtt megkaptam az első felnőtt csapatomat, az Umeå-t. Szerencsére a dolgaink jól alakultak, így gyorsan lépkedtük az osztályokat. 2014-ben kerültünk az első vonalba, személyesen erre az eredményemre vagyok a legbüszkébb – mondta a skandináv tréner.

Debrecenbe szerződésének hátteréről is faggattuk Jespert, aki elárulta, Berényi Sándor szakmai igazgató olyan terveket vázolt elé, amire nem tudott nemet mondani.

Berényi Sándor teljes mértékben meggyőzött arról, hogy egy profi klubhoz írok alá, így nem kellett sokáig gondolkodnom az ajánlaton. Végtelenül imponálnak az egyesület elképzelései, elveivel teljes mértékben azonosulni tudok. Örülök, hogy ismét fiatalokkal dolgozhatok, és annak is, hogy egy nagy projekt részese lehetek.

Jesper Gustavsson örömmel mondott igent akadémiánk megkeresésére

A svéd szakember jelen volt az akadémia mádi összetartásán, ahol személyesen is megismerkedhetett kollégáival, segítőivel.

– A körülmények kiválóak, nyilvánvalóan még kell egy kis idő, hogy összecsiszolódjunk egymással, de ez teljesen természetes, tekintve, hogy sok új edző került be a rendszerbe. Mindenki nagyon kedves és szimpatikus, izgatottan várom a közös munkát – osztotta meg velünk az U20-asok mestere.

Egyéni küldetésének azt tekinti, hogy eddig nem látott színt vigyen a hajdúsági kosárlabdaéletbe, valamint, hogy egy számára idegen kosárlabdakultúrában is bebizonyítsa szakmai rátermettségét.

– Szeretnék valami újat és maradandót alkotni Debrecenben. Nem kis váltás ez számomra, hiszen korábban kizárólag Svédországban edzősködtem. Hosszú éveket töltöttem ugyanazon együttesnél, ráadásul a felnőtt vonalon. Kihívásokkal teli út vár rám, de biztos vagyok benne, hogy sikerrel veszem majd az akadályokat – zárta szavait Jesper Gustavsson.