Kis létszám, nagy szív!

Nyolc hadra fogható játékossal is ki tudta harcolni a győzelmet Pécsett a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as csapata a korosztályos élvonal 11. fordulójában. Jesper Gustavsson és Léránt Gábor együtteséből hatan is tíz szerzett pont fölé jutottak a bravúrosan megnyert találkozón.

A nyitó játékrész a hajdúsági alakulatról szólt, az első négy mezőnykísérletét egyaránt kosárra váltó Czermann Patrik vezetésével a negyed derekán már tízzel is vezettek a mieink. (14-24) Egyértelműen a DEAC diktálta ekkor a tempót, hatékony támadójátékuk 33 dobott pontot eredményezett, amivel nem tudtak versenyezni a pécsiek. (22-33)

Talán túl produktívra is sikerült az első felvonás, mely után törvényszerű volt a visszaesés. A második negyedet egy 9-2-es futással kezdte a PVSK, (31-35) amit Jesper Gustavsson még egy időkéréssel sem tudott megfékezni. Laufer Gergely közelije után már döntetlent mutatott az eredményjelző, (35-35) de lélektanilag a legjobb pillanatban Czermann -center létére- a helyére tett egy hármast, amivel áttörte a „deszkákat” a mecsekaljaiak gyűrűjén. A félidő lezárásaként Ságodi Róbert és Balázsi Soma is megvillant, a nagyszünetben négy egységgel jártak előrébb a vendégek. (43-47)

A fordulás után ismét visszakapaszkodott a házigazda, Bor Sándor kettesével újfent egy volt a differencia a felek között. (52-53) Ezúttal Kiss Kolos és Neuwirth Bence lépett elő megmentőként, így a harmadik negyed végén is a debreceni alakulat állt közelebb a végső sikerhez. (63-69)

A záró tíz percre minden erejét latba vetette a nyolcfős cívisvárosi delegáció, ami egy 11-2-es rohamban mutatkozott meg. Balázsi és Batbataar is elkapták a fonalat kintről, valamint Neuwirth is szorgosan termelt, így négy perccel a lefújás előtt eldőlni látszott a küzdelem. (65-80) A végeredményen ugyan tudtak kozmetikázni valamicskét a dudaszóra a hazaiak, fiataljaink újabb sikere utolsó percekben már nem forgott veszélyben.

PVSK-Veolia U20 – DEAC Kosárlabda Akadémia U20 85-90 (22-33, 21-14, 20-22, 22-21)
DEAC KA U20:
Ságodi 16/3, Kiss 13/9, Neuwirth 17/3, Balázsi 14/3, Tóth G. 4.
Csere: Czermann 13/3, Batbataar 13/12, Turcsik -.
Vezetőedző: Jesper Gustavsson
Másodedző:
Léránt Gábor

Jesper Gustavsson: – Hullámzó mérkőzés volt, de összességében úgy gondolom, mi kontrolláltuk a játékot. Tamádásban gyorsan kosárlabdáztunk, míg védekezésben nagy nyomást gyakoroltunk ellenfelünkre. A mai győzelem igazi csapatmunka eredménye.