Már az első negyedben eldöntötte az U20

Magabiztos sikert aratott a DEAC Kosárlabda Akadémia együttese az NB I. A-csoportos U20-as bajnokság 14. fordulójában Nyíregyházán. Horváth Imre tanítványai az első percektől kezdve kontrollálták a játékot, s már a nagyszünetre eldöntötték a találkozót.

Sorozatban három elszenvedett vereség után a győzelem reményében léptek pályára a debreceni fiatalok, hiszen az alapszakasz első felében mindössze két meccset nyerő, utolsó előtti nyíregyháziakhoz látogattak. A 6-7-es mérleggel a középmezőnyben tanyázó hajdúságiak rögtön az összecsapás elején magukhoz vették a kezdeményezést, Turán Simon és Promis Udemezue vezetésével már négy perc után kétszemjegyű vezetésre tettek szert. A folytatásban is nagyszerűen sült a cívisvárosiak keze, az első negyedben összesen hét hárompontost is elsüllyesztettek, így tíz perc játék után már kényelmes helyzetből várhatták a folytatást (10-29).

Jankó Csaba közelijével hamar húsz fölé nőtt a differencia, s bár ezt követően már nem ültek úgy a dobások, mint korábban, a kiváló védekezésnek köszönhetően állandósult a különbség. Horváth Imre már az első félidőben az összes keretben lévő játékosnak lehetőséget adott, annak ellenére, hogy a DEAC-ban több kadett- és juniorkorú játékos is szerepelt. A pontszegény második etapot is a DEAC nyerte négy ponttal, így a nagyszünetre gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés (18-41).

A fordulás után ugyan mindent megtett a Nyíregyháza a felzárkózás érdekében, többször is húsz ponton belülre kerültek, de akadémistáinknál mindig akadt valaki, aki tolni tudott a csapat szekerén. Mivel a harmadik játékrészben mindkét gárda 19 pontot jegyzett így a záró felvonás már csak formalitás volt. Czermann Patrikék ezzel a győzelemmel újra ötvenszázalékos mérleggel állnak a tabellán, s bizakodva várhatják a naptári év utolsó megmérettetését a közvetlen rivális Pécs ellen.

HÜBNER Nyíregyháza BS – DEAC Kosárlabda Akadémia 59-81 (10-29, 8-12, 19-19, 22-21)

DEAC KA: Turán 13/6, Gadus 9/3, Udemezue 15/6, Varga 3/3, Czermann 12 csere: Czipka 6/3, Tóth L. 7/3, Debreczeni 7/3, Jankó 5/3, Fülep 4, Madar -.

vezetőedző: Horváth Imre