Pécsre utaznak az U20-asok

A PVSK otthonában folytatódnak a korosztályos élvonal küzdelmei a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as csapata számára. A debreceniek centere, a nyitókörben remeklő Czermann Patrik elmondta, idegenben is a győzelemre pályáznak.

A szerdai nyitány maximálisan Horváth Imre tanítványainak elképzelése szerint alakult, Varga Boldizsárék harmincegy ponttal bizonyultak jobbnak a Nyíregyháza Blue Sharks gárdájánál. A következő körben ahhoz a pécsi együtteshez látogatnak a fehér-feketék, akik a nyitókörben 78-69-es vereséget szenvedtek a Falco vendégeként. A párducok ráadásul meglepetést is okozhattak volna az Arena Savariaban, de a balul sikerült elbukott második felvonás végzetesnek bizonyult Bor Sándorék számára. Alábecsülni semmiképp nem szabad a mecsekaljai alakulatot, különösen annak fényében, hogy a pécsi keretet erősíti az ország egyik legnagyobb tehetsége, Hőgye Patrik.

Az első körben húsz pontig jutó magasemberünk, Czermann Patrik maximális erőbedobást vár övéitől vasárnap délután.

– A szerdai mérkőzés után nem volt sok időnk regenerálódni, hiszen vasárnap már újabb megmérettetés vár ránk. A Nyíregyháza elleni találkozón szerintem jól teljesítettünk, úgy gondolom, hogy sikerült megvalósítani, amiket elterveztünk. Pécsen is hasonló eredményt várok magunktól, mindent meg fogunk tenni a második diadalért. Néhány változás történt a csapatban, de céljaink változatlanok: a két pontért utazunk Pécsre – mondta a cívisvárosiak centere.