U20: A fordulás után indult be a henger

Szezonbeli tizenkilencedik győzelmét is megszerezte a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as kosárlabdacsapata kedd délután. Pollák Balázsék az első félidőt még négypontos hátrányban zárták, azonban a második húsz perc során sebességet váltottak, és magabiztos sikert arattak.

A 16 órakor kezdődő összecsapást a vendégek kezdték jobban, a sárga-feketék első tíz pontjából nyolcért Takács Zsolt volt felelős. A debreceniek magasembereik fizikai fölényére építették akcióikat, Fábián Szabolcs és Kovács Ákos is eredményesen kosárlabdázott. A nyitónegyedet végig vezetve mégis a Falco vitte el, igaz, minimális különbséggel. (20-22)

A folytatásban is kiélezett küzdelem folyt a pályán, továbbra is a vasiak akarata érvényesült inkább, de ellépni nem tudtak a rájuk szorosan tapadó DEAC-tól. Az első félidő legnagyobb differenciája hat pont volt Rédei Péterék javára, (33-39) amiből Pollák duplája után csak négy maradt meg a nagyszünetre. (35-39)

A térfélcserével a játék képe is megváltozott, Csikai Andrásék rendezték soraikat, és a huszonhatodik percben a mérkőzésen először előnybe kerültek. (48-46) A megszerzett fór Neuwirth Bence triplájának és Balázsi Soma kettesének köszönhetően megmaradt a negyed végéig, így a hajdúságiak álltak jobban a záró felvonásra fordulva. (53-50)

Az utolsó tíz percben aztán beindult a cívisvárosi gépezet, összeállt a védekezés, ami jóval effektívebb támadásokat generált. Ebben a periódusban Kiss Kolosék mindössze hat pontot engedélyeztek ellenfelüknek, míg ők tizennyolc egységgel terhelték meg a szombathelyi gyűrűt. A találkozó a harminchatodik minutumban dőlt el végleg, Csikai közelijével tizenkét pontra nőtt a távolság. (66-54)
A hátralévő időben Pollák és Neuwirth kosarai révén erre még hármat rápakoltak fiaink, így a jegyzőkönyvbe simának tűnő, tizenöt pontos DEAC-siker került.

DEAC Kosárlabda Akadémia – Falco KC Szombathely U20 71- 56 (20-22, 15-17, 18-11, 18-6)

DEAC U20: Pollák 18, Neuwirth 9/3, Balázsi 10, Csikai 10/3, Fábián 13.
Csere:
Kovács 9/3, Sólyom, Kiss 2.
Vezetőedző:
Jesper Gustavsson
Másodedző:
Léránt Gábor

Jesper Gustavsson: – Az első negyedben nem találtuk a védekezésünket, túl sok üres helyzetet engedélyeztünk a vendégeknek, akik rendkívül agresszíven kezdtek, és ügyesen támadták magasembereinket az elzárásokból. Az áttörést a második félidő hozta meg, a fiúk tudtak váltani, és nagyobb energiákat mozgósítottak a siker érdekében. A második húsz perc során mindössze tizenhét pontot kaptunk, ami jól mutatja, hogy milyen magas szinten vagyunk képesek védekezni.