U20: A Kecskemét következik

Szombat délután ismét hazai környezetben lép pályára a DEAC U20-as együttese a korosztályos NBI/A csoportjában. A 17. fordulóból előrehozott mérkőzésen a KTE-Duna Aszfalt lesz Neuwirthék ellenfele.

Ahogy a felnőtteknél, úgy az U20-as korosztályban is változás történt a bajnokság tervezett programjában: szombaton, 15 óra 30 perckor a ZTE helyett a Kecskemét gárdájával csapnak össze Jesper Gustavsson és Léránt Gábor tanítványai.

A KTE jelenleg ötven százalékos mérleggel, egy győzelemmel és egy vereséggel az U20-as élvonal tabellájának negyedik helyét foglalja el, Körmendi Bencéék az előző körben egy méretes fiaskóba futottak bele Pakson, előtte viszont magabiztosan verték a Kaposvár együttesét. Ami a mieinket illeti, a DEAC KA veretlenül, listavezetőként várhatja a találkozót.

Fiataljaink menetrendje nem is lehetne sűrűbb, hiszen a csapat jelentős része péntek este még Hódmezővásárhelyen fut ki a parkettre, az NBI/B zöld csoportjának 2. fordulójában. A feszes tempóval kapcsolatban a svéd tréner is kifejtette véleményét.

– Nem egyszerű a helyzet, hiszen vannak olyan játékosaim, akik kétnaponta mérkőzést játszanak. Többen a felnőtt kerettel készülnek, így javarészt csak a találkozók során van lehetőségük összecsiszolódni társaikkal. Emellett sajnos akadnak állandó sérültjeink is, így még nehezebb rotálni, kevesebb a lehetőség a regenerációra. Ettől függetlenül tisztában vagyok vele, hogy milyen játékerőt képviselünk. Pontosan megfogalmazott céljaink vannak támadásban és védekezésben is, és amíg ezeket hatékonyan meg tudjuk valósítani, nincs miért aggódnom – foglalta össze gondolatait a skandináv szakember.