U20: A két éllovas csap össze Kecskeméten

Szerda délután 15 órakor a KTE-Duna Aszfalt együtteséhez utazik a DEAC Kosárlabda U20-as csapata. A tabella első két helyét elfoglaló alakulat közül a forduló végére garantáltan csak az egyik marad százszázalékos.

Két kör zajlott le eddig a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság 2022-23-as kiírásából, a tizennégy csapatos mezőnyből mindössze öten maradtak hibátlanok. A gólkülönbségnek köszönhetően a Kecskemét és a DEAC került az élre, a listavezetői pozíció jelenleg előbbit illeti meg.  Az említett gárdák egyike szerda délután minden bizonnyal elveszíti veretlenségét, ugyanis egymás ellen vívnak rangadót a Messzi István Sportcsarnokban.

A KTE kötelező mérkőzésekkel kezdte az új szezont, a lila-fehérek pedig nem is hibáztak, előbb harminchárom pontos különbséggel küldték haza a Nyíregyházát (82-49), majd ötvenhat egységet vertek idegenben a Szegedre (114-58). Nem is csoda, hogy ilyen nagyarányú sikereket követően a táblázat tetejére ugrottak a kecskemétiek, viszont ahogyan azt az eredményekből láthatjuk, valós játékerejük még nem lett tesztelve.

Nem úgy a mieinknek; Darko Ivanovic és Andjelko Mandics legénységének mindjárt az első fordulóban igazi erőfelmérőt dobott a sorsolás, a fehér-feketék azonban megugrották a lécet, és egy rendkívül értékes skalppal tarsolyukban térhettek haza Sopronból. (72-70) Az előző találkozó már akadémistáink számára is egyszerűbbnek bizonyult – a hajdúságiak a Kecskeméthez hasonlóan simán legyőzték a nyíregyházi ’Kék Cápákat’. (92-36)

Döntő faktor lehet az összecsapáson, hogy milyen összetételű kerettel feszülnek egymásnak a felek, hiszen mindkét egyesület kulcsemberei érdekeltek az NBI/A csoport küzdelmeiben is.

Az ütközetet a Fekete Csaba-Baukó Ferenc páros fogja dirigálni.