U20: A közvetlen üldözőt kell legyőzni a negyedik sikerért

Mindeddig veretlen akadémistáink a szokásoktól eltérően a felnőtt A-csoportos mérkőzés UTÁN, 17 óra 15 perckor csapnak össze a Falco-Vulcano Energia KC gárdájával az U20-as élvonal szombati játéknapján.

A fehér-fekete fiatalok az előző bajnoki körben a Kecskemét legyőzésével újabb idegenbeli bravúrt hajtottak végre, így továbbra is őrzik hibátlan mérlegüket. Darko Ivanovic és Andjelko Mandics együttese pillanatnyilag a tabella harmadik helyén tanyázik a két diadallal többet számláló Honvéd, illetve az eggyel többet játszó Szolnok mögött. Mivel azonban a pontvadászat csak nemrég vette kezdetét, egyelőre nagy a népsűrűség; a remek rajt ellenére a mieinket mindössze egyetlen győzelem választja el a negyedik Falco-tól és az ötödik Zalaegerszegtől is. Ennek azért van különös jelentősége, mert a cívisvárosi ifjak pont a szombathelyieket fogadják a következő körben – stílszerűen szombaton.

A sárga-feketék mindjárt az első fordulóban megütköztek a jelenlegi éllovas Honvéddal, ekkor szenvedték el eddigi egyetlen vereségüket is. (74-80) Azóta viszont meggyőzően teljesítenek Németh Bálinték, akik egy sima harmincassal küldték haza a Kaposvárt (98-68), valósággal megsemmisítették a Nyíregyházát (123-28), és Sopronban is magabiztosan nyertek.

A két klub felnőtt A-csoportos összecsapását a televízió élőben sugározza, emiatt megcserélték a találkozókat: a felnőttek esetében 14:15-kor, míg az U20-asoknál 17:15-kor dobják majd fel a labdát az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Ha már közvetítés – az utánpótlás mérkőzés természetesen megtekinthető lesz YouTube-csatornánkon.