U20: A nyolcadik helyen zártuk a szezont

Minden negyedet megnyerve rendkívül magabiztos, 76-54-es győzelmet aratott a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as csapata a KTE-Duna Aszfalt gárdája ellen a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság alapszakaszának huszonhatodik fordulójában. Horváth Imre együttese a sikernek köszönhetően végül megelőzte a Szegedet a tabellán, és a nyolcadik helyen fejezte be a küzdelmeket.

Valódi tét híján a szép lezárás céljával vágott neki az idény utolsó összecsapásának a DEAC és a Kecskemét alakulata szombat délután az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A nyitónegyed sokáig kiegyenlített játékot hozott, a vezető fél kiléte gyakran váltakozott az első percek során. A felvonás hajrájában aztán Mészáros László kosarai megadták az alaphangot egy hajdúsági rohamnak, melynek eredményeképpen kilencpontos hazai előnynél vonulhattak pihenőre a felek. (24-15) A folytatásban kintről is egyre jobb százalékkal céloztak a cívisvárosiak, így tovább nőtt a különbség a felek között. A mieink a második etap közepére kétszámjegyű differenciát építettek ki, amiből Gadus Bogdánék a nagyszünetig már nem is engedtek. (39-27)

A fordulást követően állandósult a távolság, a fehér-feketék nem tudták eldönteni a csatát, ugyanakkor Hegedüs Gergely legénysége sem került érdemben közelebb vendéglátójához. Az áttörést ismét a sikeres kinti dobások hozták meg akadémistáink számára: a periódus végén Kurucz Ádám, Jambal Batbaatar és Kiss Kolos is elsüllyesztett egy-egy bombát, amivel Horváth Imre tanítványai nagy lépést tettek a diadal felé. (57-40) A negyedik negyed elején gyorsan dűlőre vitték a vitás kérdéseket fiataljaink, Czermann Patrikék magasabb fordulatszámra kapcsoltak, ezzel pedig a kecskemétiek már nem tudtak versenyre kelni. A találkozó 76-54-es DEAC-győzelmet hozott, és mivel a párhuzamosan zajló ütközeten Alba Fehérvár verte a Szedeákot, ifistáink megelőzték Tisza-parti riválisukat, és nyolcadikként zártak.

DEAC Kosárlabda Akadémia U18 – KTE Duna-Aszfalt U18 76-54 (24-15, 15-12, 18-13, 19-14)
DEAC KA:
Szívós 2, Kiss 19/9, Mészáros 13/3, Magyari 3/3, Czermann 11.
Csere: Kurucz 7/6, Gadus 6/3, Hegedüs 4, Tóth 2, Batbaatar 9/3, Fülep, Balázsi.
Vezetőedző: Horváth Imre
Másodedző: Léránt Gábor