U20: A Pécs ellen zárjuk az alapszakaszt

Szombat délután a PVSK-Veolia ellen dől el, hogy hanyadik helyen kerül az országos döntőbe a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as csapata.

Az alapszakasz végéhez érkeztek az U20-as élvonal küzdelmei, már csak egy mérkőzés van hátra a nyolcas döntő előtt. Pollák Balázsék a fináléról lemaradó Pécs együttesét fogadják szombat délután 15 órakor, az Oláh Gábor utcán. A két gárda előző találkozóját ugyan csak öt ponttal nyerték meg a hajdúságiak, azonban a novemberi siker krónikájához az is hozzátartozik, hogy a mieink több kulcsjátékosukat nélkülözve, mindössze nyolc emberrel hozták el a bajnoki pontokat a Mecsekaljáról. A cívisvárosiak jelenlegi formájára sem lehet panasz: Jesper Gustavsson és Léránt Gábor tanítványai négy forduló óta nem találtak legyőzőre.

A pécsiek másodszori legyűrése a második hely megtartásának szempontjából kulcsfontosságú, erről beszélt a csapat hátvédje, Sólyom Bence is.

– Nagyon fontos feladat áll előttünk, mindenképpen győznünk kell a hétvégén. Szeretnénk a kezünkbe venni a saját sorsunkat, és bebiztosítani az alapszakasz második helyét. Úgy gondolom, hogy erre minden esélyünk megvan, hetek óta jó ritmusban kosárlabdázunk, ami látszik az eredményeinken is. Véleményem szerint, amennyiben a céljainkra tudunk koncentrálni, és a saját játékunkat játszani, nem érhet bennünket meglepetés – fogalmazott a fiatal játékos.

Az összecsapást YouTube-csatornánkon élőben közvetítjük, ezen a linken.