U20-asaink a második helyért, U23-asaink a bennmaradásért küzdenek a hétvégén

Utánpótlásműhelyünk rangidős alakulatainak idegenbeli csatái mellett kadettjeink is parkettre lépnek, Jávor Barnáék a Baja együttesét fogadják csütörtökön.

Elsőszámú kadettjeink újfent hazai pályán szerepelnek a korosztályos bajnokság rájátszásának piros csoportjában. Jávor Barna fiai az előző körben a Kecskeméti KA ellen parázs küzdelemben maradtak alul a Szent Efrém Tornacsarnokban, ezzel playoff-vereségeik száma négyre módosult. A hétközi összecsapás alkalmával a Basketbaja gárdáját látják vendégül a fehér-feketék, a felek legutóbbi randevúján 64-51-es bajai siker született. A reményeink szerint revansot hozó mérkőzést a DEAC Kosárlabda Akadémia YouTube csatornáján élőben közvetítjük.

DEAC KA U16/A – BASKETBAJA SE/A 2024. március 28. csütörtök 17:00
Helyszín: Debrecen, Szent Efrém Tornacsarnok

A helyzet szombaton forrósodik, miután U20-as különítményünk az előző körben elszalasztotta esélyét második helye bebiztosítására. A Budapesti Honvéd ellen elszenvedett hatpontos vereség eredményeként a két csapat teljesen megegyező mérleggel áll, a fővárosiak kosárkülönbsége jelenleg +353, a mieinké +347. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a Honvéd és a DEAC is nyerni tud az utolsó körben, a cívisvárosiaknak az alapszakasz ezüstérméhez legalább héttel több pontot kell ráverniük a korábbi debreceni sikeredző, Nemes Péter által irányított Szegedre idegenben, mint amennyit a BHSE tud otthon a Zalaegerszegre.

SZEDEÁK U20-DEAC KA U20 2024. 03. 30. szombat, 15:00
Helyszín: Szeged, Városi Sportcsarnok

Vasárnap ismét sorsdöntő ütközet elé néz akadémiánk. Amennyiben Kádár Tamás U23-asai győznek, vagy tíznél kevesebbel kapnak ki Jászberényben, biztosan bennmaradnak az NB I. B Piros csoportjában. Segíthet még, ha a Salgótarján felülmúlja a Ceglédet, és/vagy az Óbudai Kaszások bravúrt hajtanak végre a MAFC csarnokában. Fiataljaink viszont biztosan nem számolgatnak, maguk szeretnék kiharcolni a második vonalas tagság meghosszabbítását a Jászságban.

JKSE-DEAC U23 2024. 03. 31. vasárnap, 18:00
Helyszín: Jászberény, Bercsényi Tornacsarnok