U20: Átgázoltak a tartalékos PVSK-n akadémistáink

Döcögős rajt után a középső két negyedben ellentmondást nem tűrő játékkal rukkolt elő a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as csapata, így Horváth Imre tanítványai végül kiütéses, negyvennégy pontos sikert arattak a 2021-es esztendő záróbajnokiján a PVSK gárdája felett.

Az esélyek már ránézésre is a mieinknek kedveztek, hiszen a vendégek több kulcsemberük hiányában, mindössze hét fővel vágtak neki az év utolsó ütközetének. Ennek ellenére a pécsiek harcra készen érkeztek meg a parkettre, Darázs Mátéék nem engedték ellépni a fehér-feketéket. Czermann Patrik remeklése 13-9-es hazai vezetésnél mégis időkérésre késztette a mecsekaljaiak trénerét, Juhász Olivért, akinek olyannyira sikerült felráznia fiait, hogy egy 13-3-s futásnak köszönhetően végül el is vitték az első negyedet. (16-20)

A két játékrész közötti szünetben a DEAC mestere, Horváth Imre agresszívabb védekezésre sarkallta övéit, ennek érdekében ifistáink letámadásra váltottak. Czipka Milánék rengeteg hibába hajszolták bele a PVSK-t, ezekből pedig rendre könnyű kosarakat szereztek. Gadus Bogdán találatával a tizenötödik percben már kétszámjegyű debreceni fór állt az eredményjelzőn (34-24), ami a félidőre tizenötre hízott. (44-29)

A „Párducokat” a hosszabb pihenő sem húzta ki a gödörből, a hajdúságiak továbbra is érezték a vér szagát, és nem is kegyelmeztek ellenfelüknek. Az egyre növekvő differencia kialakulásában természetesen a kispadok hossza közötti különbség is közrejátszott, de az mégis figyelemre méltó, hogy Madar Krisztiánék a harmadik etap nyolcadik minutumáig összesen három (!) pontot engedélyeztek a Pécsnek, míg eközben ők huszonkilencig jutottak. (73-32) A negyedet végül 34-10-re nyerték a cívisvárosiak, így a záró felvonás előtt kétszer annyi egység állt a nevük mellett, mint riválisuknak. (78-39)

A formalitássá váló végjátékra már csak két nyitott kérdés maradt: vajon eléri-e a DEAC a százat, és betalál-e minden benevezett játékosa? Mindkettőre az utolsó akció hozott választ: másodpercekkel a lefújás előtt Madar Kristóf is feliratkozott egy ziccerrel a pontszerzők listájára, ezzel beállítva a 100-56-os végeredményt.

DEAC Kosárlabda Akadémia U20 – PVSK-Veolia U20 100-56 (16-20, 28-9, 34-10, 22-17)

DEAC: Turán 13, Gadus 10/3, Fülep 2, Udemezue 12/6, Czermann 20.
Csere: Czipka 13/3, Jankó 7/3, Madar Krisztián 7/3, Debreczeni 7, Tóth 5, Varga 2, Madar Kristóf 2.
Vezetőedző: Horváth Imre
Másodedző: Léránt Gábor