U20: Csak a győzelem az elfogadható

A sikeres szezonkezdet után szombat délután 15 órakor hazai pályán folytatódnak az korosztályos élvonal küzdelmei a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as együttese számára: a fehér-feketék a Nyíregyháza Blue Sharks gárdáját fogadják az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Jobban talán nem is indulhatott volna az új idény U20-asaink számára, akik idegenben verték a remek játékerőt képviselő Sopron KC csapatát a nyitófordulóban. A mieinkkel ellentétben a nyíregyháziak már kevésbé büszkélkedhetnek rajtjukkal, ugyanis keleti riválisunk meglehetősen sima, harminchárom pontos fiaskóba futott bele Kecskeméten. Természetesen ezekből az eredményekből nem érdemes messzemenő következtéseket levonni, az azonban egyértelműnek tűnik, hogy a szombati ütközetnek a hazai pályán játszó hajdúsági alakulat futhat majd neki vérmesebb esélyekkel. Ezzel együtt lebecsülni sem szabad a szabolcsiakat, kiknek játékosai között két felnőtt kerettag, Végső Bálint és Mokánszki Milán is megtalálható.

Az összecsapás kapcsán akadémiánk centere, Czermann Patrik nyilatkozott, aki szerint a jó védekezés lehet a diadal egyik kulcsa.
Sopronban egy hullámzó mérkőzésen, nagy erőket mozgósítva végül felül tudtunk kerekedni ellenfelünkön, és ezúttal is győzelmet várok magunktól. Ahhoz, hogy sikerrel járjunk, keménynek és koncentráltnak kell lennünk. Véleményem szerint, ha megfelelően összeáll és működik a védekezésünk, nagy probléma nem történhet – vélekedett a cívisvárosiak magasembere.

A találkozót YouTube-csatornánkon élőben sugározzuk.