U20: Derekasan küzdve maradtunk alul

Tizenkét pontos hátrányból fordított U20-as csapatunk a Szolnoki Olajbányász elleni bajnoki második félidejében, azonban a győzelmet végül mégis a Tisza-parti alakulat tudta megszerezni a kora délután megrendezett találkozón.

 Esélyeshez méltón kezdett a tabella második helyén álló szolnoki gárda az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Gliszki Erikék közelről és távolról is rendkívül pontosan céloztak, aminek köszönhetően már a hatodik percre kilenc pontos előnyre tettek szert. (7-16) A mieink elsősorban Czermann Patrik dupláira építve igyekeztek tartani a lépést a vendégekkel, de eladott labdáik rendre megbosszulták magukat, így felzárkózás helyett inkább tovább nőtt a távolság a felek között. (9-21) A nyitó felvonás Jankó Csaba triplájával zárult, ami látszólag átszakított egy lélektani gátat a fehér-feketékben. A kispadról beszálló Kurucz Ádám vezérletével aztán gyorsan látótávolságon belülre került a DEAC, Debreczeni Olivér triplája után pedig már csak egy egység volt a különbség. (26-27) A félidő vége előtt azonban jött egy cívisvárosi rövidzárlat, amivel jóformán a fáradtságos munka minden vívmánya oda is veszett. (29-39)

A hajdúságiak a fordulás után újra nekifutottak a deficit eltűntetésének. Szerencsére sem Kurucz, sem Debreczeni nem veszített korábbi lendületéből, dobásaik a térfélcserét követően is beakadtak – utóbbi hármasával a harmadik etap derekán össze is jött a fordítás. (46-45) Innentől fej-fej mellett haladt a két egyesület, hol egyik, hol másik vezetett: a negyedik negyed előtt éppenséggel az Olaj járt eggyel előrébb. (52-53) Debreczeni Olivér 2+1-es akciója megkongatta a piros-feketék vészharangjait, Csornai Bencéék egy 10-0-s szériával jelezték igényüket a végső diadalra. (55-63) Ideje még csak-csak lett volna visszakapaszkodni az erőn felül küzdő Horváth-legénységnek, de üzemanyag ekkorra már nem maradt a tankban – Szolnokra került tehát a győzelem, és a vele járó bajnoki pontok.

DEAC Kosárlabda Akadémia U20 – Szolnoki Olajbányász U20 64-70 (12-21, 17-18, 23-14, 12-17)

DEAC KA: Jankó 7/3, Gadus 7/3, Debreczeni 12/6, Varga 4, Czermann 11.
Csere: Kurucz 16/6, Czipka 5, Szívós 2, Tóth -, Magyari -, Lovas -, Papy.
Vezetőedző: Horváth Imre
Másodedző: Léránt Gábor