U20: Egylabdás rangadót nyertünk Sopronban

Remek sikert aratott a 2022-23-as szezon első mérkőzésén a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as csapata: Darko Ivanovic és Andjelko Mandics együttese két ponttal, 72-70-re győzött a Sopron vendégeként.

Az előző idény alapszakaszát a nyolcadik helyen zárta a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as gárdája, így lemaradt az országos döntőről. A nyáron jelentős változások történtek a csapat háza táján: a Horváth Imre-Léránt Gábor edzőpárost Darko Ivanovic és Andjelko Mandics váltotta a kispadon. Új játékosok is érkeztek a keretbe: Kenéz Csaba Körmendről, Várszegi Ádám és Horváth Botond a Vasastól, Hőgye Patrik pedig Pécsről került Debrecenbe. Utóbbit leszámítva mindannyian a szakmai stáb rendelkezésre álltak a soproni évnyitón.

A találkozó első akciói az ismerkedés jegyében teltek, majd a felvonás második felében ritmust váltott a főként Neuwirth Bence és Kenéz Csaba eredményességére építő DEAC, és egy 14-5-ös futással leszakította magáról ellenfelét. (17-24) A mieink átmentették lendületüket a második negyed elejére is, a hajdúságiak Várszegi Ádám duplája után az addigi legnagyobb különbséggel, tizenhárom egységgel vezettek. (17-30) A félidő végén viszont nagyot hajrázott a Csátaljay Péter-Schöll Richárd vezényelte SKC, melynek következtében a nagyszünetre mindössze egy triplányi maradt meg a fehér-fekete fórból. (37-40)

A harmadik etap során egyértelműen a soproniak akarata érvényesült, az „Ördögök” a huszonharmadik minutumban Keller Bendegúz kettesével megfordították az összecsapást (45-44), és fokozatosan távolodni kezdtek a debreceniektől. A játékrész utolsó percében már hét ponttal előrébb tartottak a hazaiak, (57-50) de a cívisvárosiaknak Czermann Patrik és Kenéz Csaba büntetői révén sikerült visszakapaszkodniuk. (57-54)

A záró periódus előtt rendezték soraikat akadémistáink, ami a parketten egy 8-0-s roham formájában öltött testet. (57-62) Erre Bors Miklós tanítványai egy 7-2-el válaszoltak, így az állás döntetlenre módosult. (64-64) A közvetlen végjátékban fiataljaink tudták inkább megőrizni hidegvérüket, Hegedüs Brúnó rendkívül fontos találatokkal jelentkezett, és Neuwirth kezei sem remegtek meg, ez pedig összességében, ha szűkösen is, de elégnek bizonyult a bravúrosnak titulálható diadalhoz.

Folytatás egy hét múlva az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, U20-asaink a Nyíregyházát fogadják majd.

Sopron KC U20 – DEAC Kosárlabda Akadémia U20 70-72 (17-24, 20-16, 20-14, 13-18)
DEAC KA:
Kenéz 20/9, Hibján 7/3, Neuwirth 21, Magyari -, Czermann 10.
Csere: Hegedüs 10, Várszegi 4, Turán -, Horváth -, Tóth L. -, Varga -, Kiss.
Vezetőedző: Darko Ivanovic
Másodedző: Andjelko Mandics