U20: Ezúttal a Sopron volt a jobb

Nem sikerült megtörnie a Sopron KC hazai veretlenségét U20-asainknak, Jesper Gustavsson és Léránt Gábor együttese tizennyolc ponttal, 83-65-re maradt alul a hűség városában.

Az U20-as bajnokság csúcsderbijén a listavezető DEAC Kosárlabda Akadémia az otthon hibátlanul menetelő Sopron KC-hez utazott. Balázsi Somáék borzasztóan szerették volna megtörni a vendéglátók szériáját, azonban sok idejük nem volt regenerálódni a péntek esti, NBI/B-s összecsapás után.

Az első négy percben egymás mellett haladtak a felek, de 7-7-nél a kék-fehérek egy 7-0-s szériával elszakadtak a mieinktől. (17-7) Sólyom Bence és Ságodi Róbert kosaraival csaknem teljesen sikerült eltüntetnie a hátrányt a DEAC-nak, de Werner Viktor a nyitónegyed végén ihletett formába került, és gyakorlatilag egymaga visszaállította a hét pontos differenciát. (21-14) A második felvonás elején utolérte ellenfelét a Debrecen, (21-21) mi több, Csikai András kettesével a tizenhatodik minutumban a vezetést is átvette a hajdúsági alakulat. (26-27) Ezen a ponton sajnos megmagyarázhatatlanul összeomlottak a cívisvárosiak, Sitku Mártonék következő tizenhét pontjára nem tudtak felelni, (43-27) így a félidőben már jóval előrébb tartott a Sopron. (46-33)

A harmadik negyed a DEAC felzárkózási kísérleteiről szólt, melyek ugyan többször is ígéretesnek tűntek, végül nem hozták meg a kívánt hatást. Pedig egész közel is jártunk az egyenlítéshez, a huszonnyolcadik percben már csak négy egység volt a különbség. (55-51) Az SKC a periódus végén rákapcsolt, és Csátaljai Barna és Schöll Richárd révén ismét tizenegyet rakott közé. (65-54) A záró etap derekán kiütközött a fáradtság akadémistáinkon, senki nem akadt, aki ebben a nehéz helyzetben extra löketet tudott volna adni a fehér-feketéknek. Dobásaink kimaradtak, a távolság nőtt, így a találkozó végén a soproniak zsinórban tizenegyedik diadalukat ünnepelhették.

Sopron KC U20 – DEAC Kosárlabda Akadémia U20 83- 65 (21-14, 25-19, 19-21, 18-11)

DEAC KA U20: Ságodi 9/3, Kiss 7/3, Neuwirth 14/6, Balázsi 7/6, Csikai 4.
Csere: Asszú 10/3, Sólyom 7/3, Kalassai 5/3, Fábián 2, Batbaatar -, Madar Krisztián, Nemes.
Vezetőedző: Jesper Gustavsson
Másodedző: Léránt Gábor

Jesper Gustavsson: – Újfent nem úgy kezdtünk, ahogy szerettünk volna, enerváltan kosárlabdáztunk az első percekben. A második felvonás során magunkhoz tértünk, azonban a Sopron zónavédekezése ellen nem tudtunk betalálni. A hazaiak kiválóan játszottak, bárhogy próbáltuk kizökkenteni őket, mindig volt válaszuk. Reményeim szerint most lesz egy kis időnk csiszolni tudásunkon, kielemezni a mögöttünk álló összecsapásokat, valamint pihenni egy kicsit.