U20: Fehérvárra mennek hadiútra

Szombat délután 16 óra 30 perckor az Alba Fehérvár elleni rangadóval folytatódnak a korosztályos élvonal küzdelmei U20-asaink számára.

A végéhez közelít az U20-as bajnokság alapszakasza, mostanra minden mérkőzés kiemelt jelentőséggel bír. Különösen igaz ez az állítás, ha a tabellára pillantunk: az első öt helyezettet minimális különbség választja el egymástól. Közülük kettő össze is csaphat egymással a hétvégén, ugyanis a második helyen álló akadémistáink a negyedik Alba Fehérvár otthonába látogatnak.

A fehérváriak skalpjára tavaly december óta különösen fájhat a foguk Balázsi Somáéknak, hiszen a kék-fehérek a 2020-21-es idény során eddig egyedüliként tudták elrabolni a bajnoki pontokat Debrecenből. Ami az Alba hazai mérlegét illeti, hét győzelem mellett három vereséget számlálnak saját pályájukon, azonban érdekesség, hogy a top 5-ből a Pécs, a Körmend, valamint a Sopron is nyerni tudott az Alba Regia Sportcsarnokban.

Természetesen a Gustavsson-legénység számára már egy szűkös diadal is bőven okot szolgáltatna az elégedettségre, azonban az egymás elleni rangsorolás szempontjából a legoptimálisabb az lenne, ha ezt legalább kilenc egységnyi különbséggel sikerülne megvalósítaniuk Kalassai Martinéknak.