U20: Felülkerekedett a Fehérvár

Nyolcpontos vereséget szenvedett a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as csapata az Alba Fehérvár együttesétől a korosztályos élvonal 12. fordulójában. Jesper Gustavsson és Léránt Gábor tanítványai először maradtak alul hazai környezetben a 2020-21-es idényben.

Fábián Szabolcs közelijével indult az összecsapás, magasemberünk kosarára a felnőttek mérkőzésén is pályára lépő Balsay Ádám-Takács Martin páros válaszolt. Utóbbi egymás után kétszer is betalált, de egy 7-0-s debreceni futást követően újfent a DEAC-nál volt az előny. (11-7) Arról, hogy ez a negyed végén is így legyen, a visszatérő kapitány, Balázsi Soma gondoskodott, sikeres középtávolija után eggyel vezetett a hajdúsági alakulat. (13-12)

A második játékrészt az Alba kezdte jobban, egy 11-3-mas rohammal lélegzetvételnyi fórhoz jutottak Pethő Ákos tanítványai. (17-25) Jesper Gustavsson időkérése a legjobbkor érkezett a megrekedt hazaiak számára, akiket Neuwirth Bence húzott ki a gödörből.
A debreceni bedobó hét pontot szerzett a félidő hajrájában, köztük egy egészen elképesztő, dudaszós kettest, amelynek köszönhetően a DEAC várhatta kedvezőbb helyzetből a folytatást. (26-25)

A fordulás után fokozatot váltottak a kék-fehérek, amit nem tudtak megfelelően lereagálni Pollák Balázsék. Seyi Awogbemi vezetésével pillanatok alatt meglógott a székesfehérvári gárda, és mire észbe kaptak a hajdúságiak, már tetemesnek mondható hátrányban voltak. (30-42) A harmadik tíz percet 27-14-re nyerték az Alba ifistái, így tizenkét pontot kellett volna ledolgozniuk Tóth Gergőéknek a lefújásig. (40-52)

A záró felvonásban azonban összesen esett annyi, méghozzá 8-4-es elosztásban, ami azt jelentette, hogy idén elsőként az Alba Fehérvárnak sikerült hazavinni a két bajnoki pontot az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokból.

DEAC Kosárlabda Akadémia U20 – Alba Fehérvár U20 48- 56 (13-12, 13-13, 14-27, 8-4)

DEAC U20: Pollák 8, Sólyom -, Kalassai -, Tóth G. 8, Fábián 10.
Csere: Neuwirth 11/3, Balázsi 6, Kiss K. 3/3, Ságodi 2, Kurucz -, Batbataar -.
Vezetőedző: Jesper Gustavsson
Másodedző: Léránt Gábor

Jesper Gustavsson: – A védekezésünkkel a harmadik negyedet leszámítva nagyjából elégedett voltam, azonban támadásban hiányzott a játékunkból a keménység. A vendégek remekül kihasználták a hibáinkat és agresszívabbak is voltak nálunk, így ők szerezték meg a győzelmet.