U20: Gyarapodott a pozitív széria

Sorozatban negyedik bajnoki sikerét aratta U20-as együttesünk szombat délután; akadémistáink rendkívül magabiztosan, huszonhét ponttal verték a Kecskemét alakulatát.

Valamivel több, mint két perc kellett a mieinknek ahhoz, hogy elérjék az üzemi hőfokot, és esélyeshez méltón érvényre juttassák akaratukat a KTE ellen: a cívisvárosiak az U20-as állományba hosszas kihagyás után visszatérő Kenéz Csaba, valamint a kispadról remekül beszálló Hegedüs Brúnó vezényletével három pontos hátrányból a felvonás közepére kilencpontos előnyt kovácsoltak. (18-9) Nem sokkal később Várszegi Ádám és Magyari Kristóf révén behullottak az első debreceni hármasok is, melyeknek köszönhetően a pihenőre máris kétszámjegyű különbség szerepelt a felek között. (26-15)

A folytatásban egy újabb fokozattal feljebb kapcsoltak a fehér-feketék: Darko Ivanovics és Andjelko Mandics fiai szigorítottak védekezésükön, ez pedig támadásaikra is jótékony hatást gyakorolt, a cívisvárosiak egymás után szállították a könnyű kosarakat. Hegedüs és Kenéz mellé Fekete Csongor is felzárkózott a pontszerzés tekintetében, olyannyira, hogy a második etapban egymaga több egységet termelt, mint a teljes kecskeméti együttes. A félidőhöz közelítve egyre jobban kinyílt az olló, a nagyszünetben 45-23-as hajdúsági fórról árulkodott az eredményjelző.

A játék képe a térfélcserét követően sem változott, a debreceniek jóformán akciónként növelték előnyüket.  Kenéz két saroktriplát értékesítve a harmincas differencia elérésének küszöbére juttatta övéit, mely azonban csak kicsivel később, Hegedüs távolijával állt be. (63-33) A záró periódus elejét ugyancsak alaposan meghúzták ifistáink, így hat minutummal a dudaszó előtt már a negyvenes határt is átlépte a távolság. (83-41) A hajrában a becsülettel küzdő vendégek a tisztes helytállás céljával egy utolsó nagy rohamot indítottak, és egy 19-4-es futással sikerült is kozmetikázniuk a találkozó végkimenetelén. A kiütést tehát elkerülte a Kecskemét, de a vereséget nem – U20-asaink összességében könnyedén zsebelték be zsinórban negyedik győzelmüket.

DEAC Kosárlabda Akadémia U20 – KTE-Neumann János Egyetem U20 87-60 (26-15, 19-8, 22-15, 20-22)

DEAC KA: Kenéz 16/6, Neuwirth 11, Várszegi 5/3, Magyari 5/3, Czermann 4.
Csere: Hegedüs 17/3, Varga S. 7/3, Hibján 7/3, Fekete 13, Turán -, Bankó 2, Horváth -.
Vezetőedző: Darko Ivanovics
Másodedző: Andjelko Mandics