U20: Hazahoztuk a pontokat

Huszonkilenc pontos győzelmet aratott a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as csapata Az Atomerőmű SE otthonában, a korosztályos élvonal 14. fordulójában. Jesper Gustavsson és Léránt Gábor tanítványai a két középső negyedben megalapozták sikerüket, majd a záró felvonás során a kegyelemdöfést is bevitték.

Két paksi kosárral indult a találkozó, debreceni részről pedig Kiss Kolos volt először eredményes. Fábián Szabolcs duplája után vezetett a DEAC, de Verasztó Péter révén egyből visszavette az előnyt az ASE. A sorminta az egész első negyedet jellemezte, fej-fej mellett haladtak a felek. A játékrész vége a hazaiak számára alakult jobban, akik Zsók Áron közelijével öttel elléptek. (26-21)

A második etap elején fordítani tudtak Sólyom Bencéék, egy 11-2-es futással magukhoz ragadták a kezdeményezést. (28-32) Innentől kezdve a hajdúságiak irányították a találkozó menetét, habár a nagyszünetben még csak négy egység volt a hajdúsági fór. (33-37)

A térfélcserét követően fokozatosan ellépett ellenfelétől a cívisvárosi alakulat, a kiválóan célzó Kalassai Martin negyedik elsüllyesztett triplájával a harmadik negyed közepén átlépte a tíz pontot a differencia. (39-50) A periódus végén Kalassai egy zsákolást is bemutatott, így megnyugtató, tizenhárom pontos különbségről várhatták a záró felvonást akadémiástáink. (42-55)

Az utolsó tíz percre elől és hátul is teljesen összeállt a debreceniek játéka. Fábián Szabolcs remekül kapkodta a lepattanókat, Ságodi Róbert pedig éles szemmel osztogatta gólpasszokat társainak. Kalassai Martin dobókedvére ezután sem lehetett panasz, 25 megtermelt egységgel fejezte be az összecsapást. A legvégére kinyílt az olló, végül a fehér-feketék fölényes, huszonkilenc diadallal térhettek haza.

Atomerőmű SE U20 – DEAC Kosárlabda Akadémia U20 57-86 (26-21, 7-16, 9-18, 15-31)

DEAC KA U20: Kiss 16/3, Sólyom 5, Balázsi 9, Kalassai 25/15, Fábián 8.
Csere:
Ságodi 9/3, Tóth 6, Neuwirth 6, Batbataar 2, Nemes -.
Vezetőedző: Jesper Gustavsson
Másodedző: Léránt Gábor