U20: Hazai erődemonstráció

Negyven pontos, 103-63-as győzelmet aratott a DEAC Kosárlabda U20-as együttese az MVM-OSE Lions gárdája felett a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság huszonkettedik fordulójában. Horváth Imre tanítványai már az első félidőben kétszámjegyű előnyre tettek szert, a fordulás után pedig végleg eldöntötték a vitás kérdéseket.

Annak ellenére, hogy az összecsapás esélyeseinek egyértelműen a mieink számítottak, kezdetben igencsak akadozott a debreceni gépezet. A vendégek Szabadfi Márk és Ungvárai Zalán kosarainak köszönhetően nem csak hogy tartani tudták a lépést a görcsösen meglépni kívánkozó hazaiakkal, de egy-egy rövid periódus erejéig a vezetést is magukhoz ragadták. A nyitónegyed derekán aztán fokozatot váltottak a cívisvárosiak, és egy 8-0-s futással állva hagyták ellenfelüket. (21-13) A játékrész utolsó pillanataiban Ungvárai törte meg az oroszlányi gólcsendet egy dudaszós triplával, így ötpontos hajdúsági fórral ért véget az első tíz perc. (21-16)

A vendégek a folytatásban sem hagyták magukat leszakítani, Kertész Zsolt legénysége fokozatosan lopta a távolságot, melyet a második etap közepére mindössze négyegységnyire le is faragott. (34-30) Szerencsére a félidő hajrája ismét a DEAC számára alakult jobban, akadémistáink Turán Simon vezérletével egy 10-2-es rohamot produkáltak, ezáltal megnyugtató előny birtokában vonulhattak pihenni. (44-32)

A térfélcserét követően elkapta a fonalat a fehér-fekete tüzérség: Jambal Batbaatar három triplát is behintett, és Turán is eredményesen célzott kintről. Mindeközben Czermann Patrik fáradhatatlanul szorgoskodott a festékben, míg az OSE ifistáit teljesen megbénította fiaink alaposan feljavuló teljesítménye. A harmincadik minutumra el is dőlt a győztes kiléte, 72-49-es állásnál érkezett el a záró felvonás.

A végjáték egyetlen izgalomforrását a századik pont utáni hajsza szolgáltatta, melyet Papy Bence szerzett meg közvetlenül a lefújás előtt. A kiütéses diadalhoz minden benevezett kerettag legalább egy kosárral hozzájárult, U20-asaink hamisítatlan csapatmunkát nyújtva gyűjtötték be szezonbeli kilencedik sikerüket.

DEAC Kosárlabda Akadémia U20 – MVM-OSE Lions U20 103-63 (21-16, 23-16, 28-17, 31-14)

DEAC KA: Turán 15/3, Fülep 4/3, Udemezue 10, Mészáros 8, Czermann 18.
Csere: Madar Krisztián 12/6, Tóth 8, Kiss 6, Batbaatar 12/12, Lovas 2, Gadus 5/3, Papy 3/3.
Vezetőedző: Horváth Imre
Másodedző: Léránt Gábor