U20: Hosszabbítás után vérzett el a DEAC

Tizenöt pontos hátrányból harcolta ki a túlórát a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as csapata a Falco-Vulcano Energia KC Szombathelyi otthonában, azonban a hosszabbításra elfáradtak Jesper Gustavsson tanítványai, így a vasiak sikerével zárult a forduló rangadója az U20-as bajnokságban.

Nem indult jól a találkozó a debreceniek számára, a hazaiak első nyolc pontjára nem érkezett válasz Balázsi Somáéktól. A folytatásban igyekeztek összekapni magukat a hajdúságiak, de Takács Zsolttal nehezen tudott mit kezdeni a cívisvárosi védelem, az első negyedet hétpontos szombathelyi előnnyel zárták a csapatok. (25-18) A második felvonásban sem sikerült közelebb férkőznie a Falcohoz a DEAC-nak, a vasiak jól hárították a debreceni felzárkózási kísérleteket. A deficit ellenére a tizenhat esztendős (!) Ságodi Róbert játéka némi okot adott bizakodásra, elsősorban az ifjú irányítónak köszönhető, hogy a félidő végén is látótávolságon belül maradtak a fehér-feketék. (44-32)

A fordulás után fokozta a tempót a Szombathely, a harmadik negyed harmadik percében már tizenöt ponttal vezettek Kovács Leventéék. (50-35) Ekkor Kiss Kolos pillanatai következtek, behintett egy triplát majd egy duplát, amivel átszakított egy láthatatlan gátat a debreceniekben. Kiss mellett Kalassai Martin is magára talált, így a játékrész végére hat pontra faragták hátrányukat ifistáink. (66-60) Elviekben a záró etap következett, mely elképesztő izgalmakat hozott, 72-74-nél átvette a vezetést a DEAC, azonban az utolsó minutumban mégis a mieinknek kellett küzdeniük az életben maradásért. Ságodi a dudaszó pillanatban hihetetlen lélekjelenléttel értékesített egy kettest, amivel hosszabbításra mentette az összecsapást. (77-77) A túlórára viszont már nem maradt üzemanyag a tankban, semmi sem jött össze Fábián Szabolcséknak, így 88-79-re alulmaradtak az Arena Savariaban.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely U20 – DEAC Kosárlabda Akadémia U20 88-79 – hosszabbítás után (25-18, 19-14, 22-28, 11-17, 11-2)

DEAC KA U20: Kiss 16/3, Sólyom 4, Balázsi 9, Kalassai 15/15, Fábián 10.
Csere: Ságodi 23/3, Kurucz 2, Tóth -, Batbataar, Nemes.
Vezetőedző: Jesper Gustavsson
Másodedző: Léránt Gábor

Jesper Gustavsson: Ismét nem megfelelő energiaszinttel kezdtük a mérkőzést, sok lepattanót elbuktunk, valamint rengeteg labdát eladtunk. Nem játszottunk jól, de a negyedik negyedben végre küzdeni láttam a fiúkat, ami meg is hozta az eredményét. Azt szeretném, ha minden találkozón a végjátékban tapasztalt mentalitást érezném a csapatomon,  de ennek szívből kell jönnie, nem pedig kényszerből.