U20: Irány Kecskemét!

Öt napon belül másodszor is összecsap a Kecskemét együttesével a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as csapata. Jesper Gustavsson és Léránt Gábor legénysége továbbra is erősen hiányos, ettől függetlenül Balázsi Soma csapatkapitány egészséges önbizalommal várja a találkozót.

A járványhelyzet okozta programváltozásnak köszönhetően az előző hétvégén már megmérkőztek egymással a felek, akkor a DEAC Neuwirth Bence és Balázsi Soma vezetésével meggyőző, huszonnyolc pontos győzelmet aratott riválisa felett. Előbbi játékára ezúttal nem számíthat majd a hajdúságiak svéd mestere, utóbbi azonban ismét ott lesz a pályán Kecskeméten. A debreceniek kapitánya kérdésünkre elmondta, a megfelelő sebesség lehet a siker kulcsa.

A szombati mérkőzésből kiindulva mindenképpen győzelmet várok. Sajnos rengeteg sérülés és betegség tizedeli csapatunkat, azonban így megnyílik az út a juniorok előtt, akik eddig is nagyon hasznos tagjai voltak együttesünknek. Amennyiben a saját sebességünkkel tudunk kosárlabdázni, nem érhet bennünket meglepetés – nyilatkozta Balázsi.

Az összecsapás 15:00-kor kezdődik, közvetlenül az NBI/A csoportos találkozó előtt.