U20: Jó szájízzel vonulhatunk szünetre

A válogatott szünet előtti utolsó fordulóban győzött, így pozitív mérleggel vonulhat pihenőre a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as csapata. Horváth Imre együttese magabiztos sikert aratott a Szedeák ellenében.

Remekül kezdte a DEAC a Szeged elleni találkozót, főként Czermann Patrik palánk alatti aktivitásának köszönhetően 8-2-re elléptek a hajdúságiak az első percekben. Gyorsan magára talált azonban a Tráser Nándor vezette tiszaparti gárda, mely 11-11-nél utolérte ellenfelét. A nyitónegyed vége ismét a hajdúságiak akarata szerint alakult: Kiss Kolosék egy 7-0-s futással újfent lépéselőnybe kerültek. (18-11)

A folytatásban Csornai Csaba révén zárkózott a Szedeák, a vendégek játékosa négy pontra csökkentette csapata hátrányát. (25-21) Ekkor Lovas Botond pillanatai következtek: a cívisvárosiak irányítója zsinórban nyolc pontot szerzett – közte két triplával – amivel kétszámjegyűre növelte a különbséget. (35-23) Ezt követően Szívós Patrik is behintett egy távolit, de a kék-fehérek tíz pontnál jobban nem hagyták magukat leszakítani a félidőig. (41-31)

A fordulás után egyre inkább kinyílt az olló, elsősorban a fiatal Varga Boldizsár harcosságának köszönhetően a huszonhatodik minutumban már tizenöt egységnyi volt a differencia. (54-39) A Szegedben a debreceni nevelésű Sajgó Lajos tartotta a lelket, impozáns teljesítményével a harmadik játékrész végére visszahozta csapata reményeit. (54-48)

A záró felvonás során fokozatot váltott a DEAC, Lovas újabb hármasokkal jelentkezett, de Kiss és Szívós sem maradt adós a kosarakkal. A záró etap derekára el is dőlt a csata, 80-63-ról már volt visszaút Bella Ádámék számára. Ezzel a sikerrel a Horváth-legénység a pozitív oldalra billentette mérlegét, és a hatodik helyről vonulhat a csaknem egy hónapos pihenőre.

DEAC Kosárlabda Akadémia U20 – SZEDEÁK U20 83-72 (18-11, 23-20, 13-17, 29-24)
DEAC KA:
Jankó 4, Szívós 9/3, Kiss 19/3, Varga 8, Czermann 17.
Csere: Lovas 14/12, Debreczeni 4, Tóth L. 6, Tóth G. 2, Gadus, Papy.
Vezetőedző:
Horváth Imre