U20: Keleti derbi az ebéd mellé

Rendhagyó időpontban, szombaton 12 óra 30 perckor csap össze egymással a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as együttese, valamint a Szolnoki Olajbányász a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság tizenhetedik fordulójában. Horváth Imre tanítványai saját pályájukon szeretnék meglepni a tabella második helyén álló Tisza-partiakat.

Az előző körben megszakadt U20-as akadémistáink két mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata: Czermann Patrikék tizennyolc pontos, 98-80-as vereséget szenvedtek Székesfehérvárott. A hajdúságiaknak nem lesz egyszerű dolguk visszatalálni a siker ösvényére, hiszen szombaton a remekül szereplő Szolnoki Olajbányász látogat a cívisvárosba.

A piros-feketék 13-3-as mérlegükkel pillanatnyilag a listavezető Egis Körmend elsőszámú üldözői. Mándoki Tamás legénysége főként a Tiszaligeti Sportcsarnokban nyújtott teljesítményének köszönheti előkelő pozícióját, hiszen Csornai Bencéék hazai környezetben még nem találtak legyőzőre a 2021-22-es kiírás során. Októberben a mieink is megtapasztalhatták az Olajbányász elsöprő otthoni játékerejét: a felek őszi randevúja sima, 82-59-es szolnoki diadalt hozott.

Ezúttal azonban Debrecenben rendezik az összecsapást, ez a tény pedig már önmagában is könnyedén boríthatja a papírformát. Az Olaj ugyanis idegenben jóval hajlamosabb a botlásra, míg fiaink rendre meggyőzően és eredményesen kosárlabdáznak az Oláh Gábor utcán. A találkozó végkimenetelét az is befolyásolhatja, hogy melyik gárda tud majd jobban alkalmazkodni a szokatlanul korai kezdéshez.

Az összecsapást YouTube-csatornánkon élőben közvetítjük.