U20: Korán eldöntötte a PVSK

Már az első negyedben komoly hátrányba került, végül huszonkét pontos, 87-65-ös vereséget szenvedett a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as együttese Pécsett. Horváth Imre legénysége így 1-1-es mérleggel áll két forduló után a korosztályos élvonalban.

A Nyíregyháza elleni, győztesen megvívott összecsapáshoz képest bőven akadt változás U20-asaink keretében. Ezúttal három felnőtt kerettag, Balázsi Soma, Neuwirth Bence és Kovács Ákos is szerelést öltött, valamint a fiatal Czipka Milán is bemutatkozhatott. Hiányzott azonban az előző körben remeklő Udemezue, Varga Boldizsár, Lovas Botond, valamit Kiss Kolos is.

Ugyan csapatunk kiváló kosarasokkal szállt harcba Pécsett, a mérkőzés rendkívül kedvezőtlenül alakult számunkra. A mieink mindössze négy percig tudták tartani a lépést vendéglátójukkal, majd egy nehezen magyarázható rövidzárlat következett, így a negyed végére tetemes, tizenöt pontos hátrányban voltak Jankó Csabáék. (31-13)

A különbség a debreceni fiatalok erőfeszítései ellenére a folytatásban sem akart csökkenni. Ugyan Neuwirth Bencéék izzadtságos munkával többször is kishíján egyszámjegyűre faragták a deficitet, valaki mindig akadt a baranyaiak oldalán, aki újra lendületbe hozta a hazaiakat. A félidő lefújása előtti percekben ez Hőgye Patrik volt, kinek vezetésével tizenhét egységnyire hízott a differencia a nagyszünetre. (47-30)

A fordulás után egyre inkább elmenni látszott a hajó, Juhász Olivér tanítványai megállíthatatlanul robogtak a győzelem felé, míg a cívisvárosiak helyzete kilátástalannak tűnt. Egyedül Neuwirth triplái nyújtottak némi halványan pislákoló reménysugarat a fehér-feketéknek, de a játék képe alapján reális esély nem kínálkozott a fordításra.

Érdemi változás már nem is történt a hátralévő időben, a találkozóval kapcsolatos kevés pozitívum egyike, hogy a negyedik negyedet legalább sikerült megnyernünk. A vereség ellenére az azért egyértelmű, hogy ennyivel nem jobb a mecsekaljai alakulat, azonban a pillanatnyi formát tekintve teljesen megérdemelt PVSK-diadal született.

PVSK-Veolia U20 – DEAC Kosárlabda Akadémia U20 87-65 (31-16, 16-14, 21-15, 19-20)

DEAC KA U20: Jankó 6, Kurucz 7/3, Balázsi 9, Czermann 2, Kovács 7/3.
Csere:
Neuwirth 20/9, Tóth 5, Czipka 4, Fülep 3/3, Gadus 2.
Vezetőedző:
Horváth Imre
Másodedző:
Léránt Gábor

Horváth Imre: – Nagyon rosszul kezdtünk, későn vettük fel a mérkőzés ritmusát. Eléggé felforgatott összeállításban léptünk pályára, ami most sajnos meglátszott a fiúk közötti kémián. Remélem, hogy hazai pályán sikerül majd visszavágnunk a vereségért.