U20: Leszámoltunk a negatív sorozattal

Három vesztes találkozót követően újra győzelmet ünnepelhetett péntek délután Kovács Imre legénysége, mely végig vezetve, magabiztosan verte az Atomerőmű SE gárdáját.

A hajdúságiak korán igyekeztek egyértelművé tenni az ASE elleni összecsapással kapcsolatos szándékaikat, Hegedüs Brúnóék egy 8-0-s etappal rajtoltak. Ezután azonban a vendégek pillanatai következtek, a főként a periméteren kívüli dobásaikra építő tolnaiak a játékrész közepére egylabdányira zárkóztak. Tűzerő a mieinknél is akadt, Fekete-Gál Csongor és Bata Olivér egy-egy trojkával szállt be a padról, így megmaradt a hajdúsági fór. A nyitó felvonás hajrájában mindkét alakulat a büntetővonalról termelte a pontokat, melyből a szünetben néggyel a házigazda neve mellett szerepelt több. (22-18)

Az Atomerőmű a folytatásban is kintről ostromolt, Sáfrán Botond találatával kishíján ki is egyenlített, ám válaszként egy 9-0-s szakaszt repesztettek növendékeink, kétszámjegyűre tornázva a különbséget. (31-21) A hazai szemszögből pozitív periódust Nagy Dániel és Kékesi Kolos egy-egy hármasa zárta le, de szerencsére hamarosan jött az újabb. A félidő derekán bemutatott roham Hibján Máté triplájával startolt, majd Hegedüs Brúnó villant kétszer, Fekete Csongor kettesével pedig újra tíz felé ugrott a debreceni vezetés. (45-34) A paksiakat Kékesi Kolos kosarai tartották ekkor látótávolságon belül, 45-39-es állásnál fordultak a felek.

Az öltözőből a vendégek tértek vissza élesebben a parkettre, ezáltal, ha másodpercekre is, de kétegységnyire felkapaszkodtak. Puskaporuk viszont kisvártatva fogyni látszott, amit akadémistáink kihasználtak. Varga Sándor közelről és távolról egyaránt effektív befejezésekkel jelentkezett, valamint Várszegi Ádám is megcsillogtatta tudását – kettejük eredményességének köszönhetően a harmadik negyed végére ismét megnyugtató helyzetbe kerültek a cívisvárosiak. (67-55)

Az utolsó tíz perc Bankó Martin és Fekete-Gál Csongor pillanataival indult, és mivel válasz érdemben nem érkezett, a differencia csak nőtt – a harmincötödik minutum magasságára már behozhatatlanná vált a Kovács-legénység előnye. A hátralévő idő leginkább említésre méltó eseményének Sólyom Dániel ziccere bizonyult, melynek révén minden DEAC-játékos feliratkozott a kosárszerzők közé. Húsz év alatti különítményünk tehát átadta a múltnak a három kör óta tartó balszerencsés sorozatot, és őrzi pozícióját az éllovas NKA Pécs mögött.

DEAC Kosárlabda Akadémia U20-Atomerőmű SE U20 92-65 (22-18, 23-21, 22-16, 25-10)

DEAC KA: Varga S. 15/9, Hibján 3/3, Várszegi 9/6, Hegedüs 7/3, Czermann 4.
Csere: Bata 12/3, Turán 4, Fekete Cs. 8, Orosi 4, Bankó 12/3, Fekete-Gál 12/9, Sólyom D. 2.
Vezetőedző: Kovács Imre

Kovács Imre: – Ezúttal az egyéni felelősségre helyeztük a fókuszt, mert ezen a téren az utóbbi időben akadtak problémáink. Megfelelő koncentrációval védekeztünk, ez pedig megadta a támadásaink ritmusát is. Ennek az akaratnak kell lennie az alapnak, ebből lehet tovább építkezni.