U20: Másodszor is legyőztük a Jászberényt

Idénybeli tizenötödik győzelmét is megszerezte a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as csapata. Jesper Gustavsson és Léránt Gábor tanítványai már a mérkőzés elején leszakították a JKSE gárdáját, végül huszonnyolc pontos, 86-58-as sikert arattak.

A JKSE elleni diadal újfent kötelező elvárás volt fiaink felé, annál is inkább, mivel a vendégek ezúttal mindössze hét fővel képviseltették magukat a találkozón. Ettől függetlenül nem adták könnyen a bőrüket Szőke Péterék, hét perc játék után még csak kettővel vezetett a DEAC. (13-11) Az első játékrész végére azért kinyíltak a hajdúsági gólcsapok, Neuwirth Bencéék kivalóan céloztak a 6,75-ösön túlról, és egy 13-0-s szériával máris jelentős lépéselőnybe kerültek. (26-11)

A második etap már kiegyensúlyozottabb küzdelmet hozott, debreceni oldalon ekkor elsősorban a fiatal Madar Krisztián remek teljesítménye szolgáltatott okot az örömre. A félidő végén Asszú Ádám is elkezdte termelni a pontokat, a nagyszünetben 47-32-es cívisvárosi előny állt az eredményjelzőn.

A térfélcserét követően tovább nőtt a szakadék, szépen járt a labda, a fehér-feketék pedig rendre betaláltak az üres helyzetekből. Czermann Patrik duplájával a huszonnyolcadik percben hússzal, a negyed végén pedig már huszonöttel álltak jobban Fábián Szabolcsék. (66-41)

A végső csapást Kalassai Martin és Kiss Kolos vitték be a Jászberénynek, (72-41) innentől kezdve pedig teljesen szétszakadt a pálya, mindkét fél csak elvétve támadhatott felállt védelem ellen. A győzelem tényén kívül szintén pozitívum, hogy Jesper Gustavsson minden kerettagnak lehetőséget tudott biztosítani, és pihentetnie is sikerült a vasárnapi NBI/B-s és a hétfői, Zalaegerszeg elleni ütközet előtt.

DEAC Kosárlabda Akadémia U20 – Jászberényi KSE U20 86- 58 (26-14, 21-18, 19-9, 20-17)

DEAC KA U20: Ságodi 4, Asszú 16/9, Neuwirth 11/9, Batbataar 8/6, Fábián 6.
Csere: Kalassai 15/9, Madar Krisztián 11/6, Nemes 7/3, Kiss 4, Czermann 4.
Vezetőedző: Jesper Gustavsson
Másodedző: Léránt Gábor

Jesper Gustavsson: – Úgy gondolom, ezúttal mindkét csapat jobban játszott, mint a keddi mérkőzésen. Tudtuk, mire számíthatunk, a második félidőben csaknem teljesen sikerült kikapcsolnunk ellenfelünk kulcsjátékosát, Szőke Pétert. Összességében szép munkát végeztünk, gratulálok a fiúknak.