U20: Nagyot léphetünk a nyolcas döntő felé

A felnőtt élvonalbeli megbízatást kapó Andjelko Mandics helyét Nemes Péter foglalta el Darko Ivanovic oldalán, aki rögtön egy kulcsfontosságú találkozón meccselhet szombat délután, méghozzá korábbi csapata, a Szolnoki Olajbányász ellenében.

Eseménydús napokon van túl a debreceni kosárlabdázás, és még nincs vége – klubunk vezetősége ugyanis a hét elején az U20-asok és az U23-asok trénerét, Andjelko Mandicsot nevezte ki a DEAC A-csoportos gárdájának élére,  így a szerb mester utódlása kapcsán némi átszervezésre volt szükség akadémiánk trénerei között. Ami a húsz év alatti korosztályt illeti, a vezetőedző továbbra is Darko Ivanovics maradt, azonban a „meccseléssel” kapcsolatos feladatokat eddig sem ő, hanem a fentebb említett Mandics mester látta el. Ezt a szerepkört a továbbiakban Nemes Péter fogja betölteni, aki szintén remekül ismeri a keretet, hiszen a jelenleg futó szezonban idáig segédedzőként tevékenykedett az U20-as és az U23-as együttes mellett is, tavaly pedig az U18-as alakulat másodedzője volt, melynek akkori játékosai közül immáron sokan az U20-asok között pallérozódnak.

A harmincharmadik életévében járó szakember rögtön egy pikáns összecsapással kezdhet, mivel szombaton az a Szolnoki Olajbányász érkezik az Oláh Gábor utcára, ahol korábban maga is megfordult játékosként, illetve edzőként is. Az ütközet ráadásul kiemelt jelentőséggel bír; a pillanatnyilag harmadik helyen tanyázó cívisvárosiak egy esetleges diadallal jelentősen leszakíthatják a negyedik pozícióban tanyázó Tisza-partiakat, és bár még ezen kívül kilenc forduló hátra van az alapszakaszból, a papírforma alapján igencsak közel kerülhetnek a kitűzött cél, azaz az országos döntő eléréséhez.

– Kedves emlékek kötnek Szolnokhoz, szerettem ott kosárlabdázni és edzősködni is, szép sikereket értünk el közösen. A mostani helyzet kapcsán köszönettel tartozom a DEAC Kosárlabda Akadémiának a bizalomért, ahogyan eddig, úgy ezen túl is igyekezni fogok a legjobb tudásom szerint dolgozni annak érdekében, hogy megvalósítsuk terveinket. Szombaton valóban léphetünk egyet a finálé felé, egy esetleges sikerrel már három győzelem lenne az előnyünk a Szolnokkal szemben, míg a másik üldözőnket, a Sopront már oda-vissza felülmúltuk. Nehéz mérkőzésre számítok, egyértelmű favoritnak nem nevezném magunkat, de azon leszünk, hogy megvédjük a hazai pályánkat – nyilatkozta a hajdúságiak frissen kinevezett trénere.

Feldobás a szokásosnál harminc perccel később, 15 óra 30-kor az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.