U20: Nehézkes sikerrel tartjuk második helyünket

Szezonbeli ötödik győzelmét stílszerűen öt pontos különbséggel szerezte meg akadémiánk U20-as csapata Pakson.

Meglehetősen nehézkesen indult az Atomerőmű SE elleni találkozó Darko Ivanovic és Andjelko Mandics legénysége számára. Neuwirth Bencéék a vendéglátók első hat pontjára mindössze egy egységgel tudtak felelni, majd hiába produkáltak egy 10-2-s szakaszt, az ASE egy 13-2-es futással újfent állva hagyta őket a nyitó felvonás végén. (21-13)

A folytatásban többször is kétszámjegyűre hízott az Atomerőmű előnye, viszont a második periódus hajrájában megkezdték a felzárkózást a fehér-feketék. Várszegi Ádám és Turán Simon is betalált a periméteren kívülről, ezzel egylabdányira csökkent a felek közötti differencia. (32-30) A játékrészt a paksi Heimann Gergő 2+1-es akciója zárta, 35-30-as tolnai fórral vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A fordulás után tovább üldözték ellenfelüket a cívisvárosiak, erőfeszítéseik pedig a harmadik etap közepére megtérültek: Hibján Máté duplájával összejött az egyenlítés, Magyari Kristóf zsákolását követően pedig már a DEAC birtokolt kétegységnyi fórt, ami Ságodi Róbert közreműködésének köszönhetően megmaradt a negyed lezárultáig. (46-48)

Az utolsó tíz perc alaphangját egy Ságodi-zsákolás adta meg, majd Várszegi tett be rendkívül fontos pontokat a közösbe két tripla egy dupla és két büntető formájában. Ennek ellenére az ASE továbbra is tapadt a mieinkre, de a kritikus pillanatokon Ságodi kosarai átsegítették a hajdúságiakat. Sáfrán Botond hármasával egy perccel a lefújás előtt még egyszer megközelítette fiataljainkat a Paks (65-68), azonban a fő sikerkovácsok, Ságodi és Várszegi higgadtan értékesítették a taktikai szabálytalanságokért járó egypontosokat. U20-as együttesünk idénybeli ötödik győzelmét aratta, és továbbra is a tabella második helyén áll a Budapesti Honvéd mögött.

Atomerőmű SE – DEAC Kosárlabda Akadémia U20 67-72 (21-13, 14-17, 11-18, 21-24)
DEAC KA:
Kiss 3, Neuwirth 10/3, Várszegi 21/9, Magyari 7, Czermann 2.
Csere: Ságodi 16/6, Fekete Cs. -,  Hibján 8, Hegedüs 2, Horváth -, Varga S -, Turán 3/3.
Vezetőedző:
Darko Ivanovic
Másodedző:
Andjelko Mandics