U20: Nem jelentett gondot érvényesíteni a papírformát

Ahogyan a két csapat őszi mérkőzésén, úgy ezúttal is 74 pontot szerezve győzte le a DEAC Kosárlabda Akadémia együttese az OSE Lions gárdáját. Jesper Gustavsson és Léránt Gábor tanítványai már az első negyedben magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a későbbiekben sem engedtek korán megszerzett előnyükből.

Péntek este még Pápán pattogtattak U20-asaink az NBI/B zöld csoportjában, nem egészen egy nappal később pedig már Oroszlányban szólította pályára a kötelesség Balázsi Somáékat. Némi erősítés azért érkezett az előző napi meccskerethez: az OSE ellen már Kiss Kolos, Kalassai Martin és Ságodi Róbert is Jesper Gustavsson rendelkezésére állt.

Fiataljainkat érezhetően hajtotta a bizonyítási vágy a körmendi és a pápai vereségeket követően, alaposan vendéglátóik torkának ugrottak. Ságodi triplája után a negyedik percben már 14-2-es DEAC vezetést mutatott az eredményjelző. A hazaiak mestere, Kertész Zsolt egy időkéréssel próbálta kizökkenteni a hajdúsági ifjakat, azonban Sólyom Bencéék a játékmegszakítás után tovább növelték előnyüket. (10-24)

A debreceni henger a második negyedben is remekül működött, Balázsi hármasával elérte a húsz pontot a differencia. (18-38) A jelentős távolság ellenére nem adták fel a harcot a becsülettel küzdő piros-feketék, Pap Attila és Szabadfi Márk vezetésével a nagyszünetre négy egységgel közelebb kerültek a mieinkhez. (26-42)

A fordulás után visszaállt, majd állandósult a húsz körüli különbség, egyre inkább úgy tűnt, hogy a bajnoki pontok már Kalassai Martinék zsebében vannak. Erre erősített rá Batbataar egy távolival a huszonnyolcadik percben, (39-61) amivel valóban el is dőltek az érdemi kérdések.

Sovány vigaszt a záró felvonás nyújthatott az „oroszlánoknak”, melyet 18-11-re megnyertek, de ez már mit sem befolyásolt az ütközet végkimenetelén, melyet magabiztosan 74-61-re húztak be Kiss Kolosék.

OSE Lions U20 – DEAC Kosárlabda Akadémia U20 61- 74 (10-24, 16-18, 17-21, 18-11)
DEAC KA U20:
Ságodi 5/3, Sólyom 8, Balázsi 14/6, Csikai 6/3, Fábián 4.
Csere:
Kalassai 17/9, Kiss 9/3, Nemes 6, Batbataar 5/3, Neuwirth.
Vezetőedző:
Jesper Gustavsson
Másodedző:
Léránt Gábor

Jesper Gustavsson: –
Az első pillanattól kezdve koncentráltan kosárlabdáztunk, a terhelés ellenére fizikálisan és mentálisan is készen álltunk a mérkőzésre, így az utolsó negyed kivételével érvényre tudtuk juttatni akaratunkat. A negyedik negyedben sem játszottunk rosszul, de a hazaiak elkapták a fonalat, a mi dobásaink pedig már nem estek be.