U20: Nem látszott a fáradtság

Sima, 95-76-os győzelemmel vette az újabb akadályt a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as együttese a Zalakerémia ZTE KK ellen. Jesper Gustavsson és Léránt Gábor fiai a harmadik negyedben fordították végleg maguk javára a találkozót, amivel őrzik pozíciójukat a tabella élén.

Embert próbáló sorozat végéhez érkezett hétfő délután a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as gárdája, ugyanis Jesper Gustavsson legénysége hetvenkét órán belül harmadszor állt csatasorba a ZTE elleni ütközet során. A listavezető státusz megtartásához azonban elengedhetetlen volt egy újabb győzelem, így fiataljaink motivációjával ezúttal sem lehetett baj az újabb összecsapás előtt.

Aktívan is kezdtek a fehér-feketék, Balázsi Soma és Neuwirth Bence vezetésével egy 8-0-s szériát produkáltak az első negyed derekán, így a hetedik percben már 16-9-re vezettek. A vendégek a Csuti Kornél-Simó Bence páros révén igyekeztek tapadni a mieinkre, de Somi Miklós triplája visszaállította a hét pontos differenciát. (25-18)

A folytatásban minimális hullámvölgybe kerültek akadémistáink, egy 11-3-as rohammal egy rövid időre átvette a vezetést a Zalaegerszeg. (28-29) A félidő végén visszaadták a kölcsönt a hajdúságiak, ezúttal ők futottak egy 11-3-mat, Neuwirth dudaszós, közel félpályás találata pedig megkoronázta az első húsz perc teljesítményét. (48-40)

A fordulás után fokozatot váltott a DEAC, helyükre kerültek a kinti dobások, a távolság pedig nőtt a felek között. Ságodi Róbert fiatal kora ellenére vezérré lépett elő, de Neuwirth és Balázsi is eredményesen kosárlabdázott, ennek köszönhetően pedig a huszonhatodik percben már tekintélyes különbséggel vezetett a Debrecen. (67-49) Az etap végére meglett a közte húsz is, így a záró felvonásban már csak őrizniük kellett gondosan felépített előnyüket Sólyom Bencééknek.

Számottevő változást már nem hozott a negyedik tíz perc, a kék-fehérek mindössze egy egységet tudtak faragni tetemes hátrányukból, így U20-asaink egy újabb sikert könyvelhettek el a lefújás pillanatában. A tizenhat (!) esztendős Ságodi Róbert statisztikáiról külön is érdemes megemlékezni: 27 ponttal, 7 lepattanóval és 5 gólpasszal zárt, 35-ös VAL-mutatója pedig messze kiemelkedett a mezőnyből.

DEAC Kosárlabda Akadémia U20 – Zalakerámia ZTE KK U20 95- 76 (25-18, 23-22, 28-16, 19-20)
DEAC KA U20:
Ságodi 27/6, Sólyom 6, Neuwirth 20/9, Balázsi 15/9, Fábián 2.
Csere: Nemes 9/3, Batbataar 9/3, Csikai 4, Somi 3/3.
Vezetőedző: Jesper Gustavsson
Másodedző: Léránt Gábor

Jesper Gustavsson: – Nagyon fáradtak voltunk, de mindenképpen meg szerettük volna szerezni a győzelmet. Nehány játékosom az elmúlt találkozókon kevesebb lehetőséget kapott, de ma ők is megmutatták, hogy képesek magas szinten kosárlabdázni. Örülök az újabb sikernek.