U20: Nem sikerült a lehetetlen küldetés

Harminchat pontos, 95-59-es vereséget szenvedett a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as csapata a tabellát hibátlanul vezető EGIS Körmend vendégeként. Horváth Imre tanítványai már az első negyedben jelentős hátrányba kerültek, így nem lehetett esélyük megnehezíteni az éllovas dolgát.

Czermann Patrik és Kiss Kolos tripláival indítottak fiataljaink Körmenden, akik sajnos azonban ekkor örülhettek utoljára vezetésnek a címvédő otthonában. Kiss Mátyásék ugyanis innentől kezdve a kezükbe vették a találkozó irányítását, és már a nyitónegyed közepére kétszámjegyű különbséget építettek ki. (20-10) A játékrész hátralévő részében még inkább kinyílt az olló, 31-15-ös állásnál zárult le az első felvonás.

A helyzet a folytatásban sem változott, támadásról támadásra nőtt a differencia, mely Herczeg Kristóf találatával tizennegyedik percben elérte a húszat, majd egy kicsivel később Nagy Péter hárompontosa után meghaladta a harmincat is. (48-17) A félidő hajrájában a mieink főként Mészáros László kosarai révén adtak életjelet magukról, de még ezzel együtt is tetemes távolság tátongott a felek között a nagyszünetben. (52-31)

A fordulást követően valamelyest sikerült rendezniük soraikat fiainknak, akik ennek köszönhetően többször is be tudtak nézni húsz alá. A harmadik etap végén viszont a Körmend egy újabb rohamot indított, ennek eredményeképpen pedig a Horváth-legénység újra látótávolságon kívül került. (69-44)

A vasiak a biztos diadal tudatában sem vettek vissza a tempóból, és az utolsó tíz minutum során még tizenegy egységgel növelték fórjukat. Czermann Patrik dupla-dupláján kívül az egyetlen pozitívum, ami elmondható a 95-59-es vereségről, hogy igazán nem okozott visszafordíthatatlan károkat: a DEAC továbbra is nyolcadik a tabellán.

EGIS Körmend U20 – DEAC Kosárlabda Akadémia U20 95-59 (31-15, 21-16, 17-13, 26-15)

DEAC KA: Kiss 7/3, Madar Krisztián 3, Udemezue 1, Mészáros 9/3, Czermann 16.
Csere: Debreczeni 4, Batbaatar 5/3, Gadus 10/6, Fülep 2, Tóth 2, Papy, Turán.
Vezetőedző: Horváth Imre
Másodedző: Léránt Gábor