U20: Rangadóval indul 2022

Szerda délután folytatódnak a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság küzdelmei: Horváth Imre tanítványai 14 óra 30 perctől az Alba Fehérvár vendégei lesznek a pontvadászat tizenhatodik fordulójában.

U20-as csapatunk remek formában zárta a 2021-es esztendőt: fiaink az év utolsó hetében előbb Nyíregyházán arattak magabiztos sikert, majd valósággal kiütötték a PVSK gárdáját az Oláh Gábor utcán. Ezekkel a győzelmekkel a mieink mérlege ismét a pozitív tartományba került, a 8-7-es mutató pillanatnyilag a hetedik helyre elég.

Ahhoz, hogy a felívelő tendencia folytatódjon, a Horváth-legénységnek bravúrra lenne szüksége szerdán Székesfehérvárott. Aktuális ellenfelük, az Alba Fehérvár ugyanis jelenleg a tabella negyedik fokán áll, tíz diadalt és öt vereséget számlálva. A kék-fehérek pályáján ráadásul az idei szezonban csak a Falco, és a mindeddig veretlen Körmend tudott nyerni, úgyhogy nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy az új év nyitányaként rögtön fel lesz adva a lecke hajdúságiak számára.

Ugyan a két együttes előző találkozóján a mieink alaposan helybenhagyták a fehérváriakat, de az igazsághoz hozzá kell tennünk, az októberi, 104-68-as végeredmény nem tükrözi hűen a valós erőviszonyokat. Góbi Henrik alakulatában több olyan játékos is szerepel, aki már felnőtt élvonalbeli rutinnal is rendelkezik, viszont az ominózus őszi összecsapáson nem öltött szerelést. Ez a jelenség az U20-as bajnokság sajátja, és jóformán minden egyesületet érint; a legtehetségesebb fiatalok A-csoportos teendőiből kifolyólag a keretek hétről-hétre változnak, így egy-egy mérkőzés alapján nem lehet messzemenő következtetéseket levonni a továbbiakra nézve.

Az azonban bizonyos, hogy mindkét város utánpótlása az ország elitjébe tartozik, így színvonalas ütközetre van kilátás.