U20: Simán nyert a Kaposvár

Tizenhat pontos, 85-69-es vereséget szenvedett a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as csapata Kaposvárott. Horváth Imre tanítványait elsősorban a hazaiak legjobb dobója, a harmincnégy egységig jutó Paár Márk állította megoldhatatlan feladat elé.

A Kaposvár kezdte jobban az ütközetet, Kiss Kolos duplájára egy 8-0-s futással feleltek Fehér Benjáminék. A kék-fehérek legeredményesebb dobójának sem tartott sokáig felvennie a ritmust, Paár Márk kosarai után a negyedik percben már 11-4-re vezetett a KKK. A mieink akcióiba Balázsi Soma igyekezett életet lehelni, de a vendéglátók a debreceni védelem folyamatos mulasztásait kihasználva nyolc ponttal elléptek a nyitónegyed végére. (26-18)

A folytatásban Győr Bálint triplájával a találkozón először kétszámjegyűre hízott a differencia, majd Paár újabb kettese után Horváth Imre kénytelen volt időt kérni. (33-20) Sajnos a játékmegszakítás sem vezetett eredményre, a lendületben lévő somogyiak kizökkenthetetlennek bizonyultak, és valósággal átrobogtak akadémistáinkon. A nagyszünetre 52-33-as állásnál vonulhattak a felek.

Egészen a huszonötödik minutumig egyáltalán nem történt érdemi változás, Puska Bencéék maximális kontroll alatt tartották a történéseket, és nem hagytak esélyt ifistáinknak a felzárkózásra. A harmadik felvonás derekán aztán Kiss Kolos és Czermann Patrik villanásai révén halványan, de elkezdett pislákolni a remény sugara, azonban az addig felhalmozott, tizennégy egységnyi deficit így is túl soknak tűnt a záró felvonásra. (66-52)

A DEAC fordításba vetett hitét a kiváló napot kifogó Paár a negyedik negyed elején sajnos derékba is törte, a harmincharmadik percre eldőlt a csata. (77-54) A kiütéses vereséget azért sikerült elkerülnie a Horváth-legénységnek, Neuwirth Bencéék a végjáték során valamelyest kozmetikázni tudtak lőlapjukon. Javítási lehetőség egy hét múlva szombaton, hazai pályán, a Zalaegerszeg ellen.

Kaposvári KK U20 – DEAC Kosárlabda Akadémia U20 85-69 (26-18, 26-15, 14-19, 19-17)

DEAC KA: Szívós 4, Kiss 18, Neuwirth 7/3, Balázsi 13, Czermann 8.
Csere: Varga 4, Jankó 5/3, Gadus 8/3, Tóth 2.
Vezetőedző:
Horváth Imre
Másodedző:
Léránt Gábor