U20: Sopronban kezdenénk meg a felzárkózást

Közvetlen riválisához utazik U20-as együttesünk szombat délután: a tabella nyolcadik helyén álló DEAC Kosárlabda Akadémia a kilencedik Sopron KC vendége lesz a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság tizennyolcadik körében.

Mostanra alaposan kettészakadt az U20-as pontvadászat mezőnye: az első hat csapat jelentősen ellépett üldözőitől. A táblázatot továbbra is a címvédő, mindeddig hibátlan Egis Körmend vezeti, míg a hatos élbolyt a Kecskemét zárja, 11-6-os mérleggel. A szökevényeket az éppen egymás ellen készülő DEAC és Sopron követi, teljesen azonos, 8-9-es mutatóval – három győzelemmel lemaradva a KTE gárdájától, és öttel az utolsó országos döntőt érő helyen álló Alba Fehérvártól. A hátrány még teljesen nem ledolgozhatatlan, azonban a végső finálé szempontjából egyre kevesebb hibázási lehetőség fér bele, így a szombati összecsapás kiemelt fontosságú lesz mindkét fél számára.

Az októberi odavágó 74-70-es debreceni diadalt hozott. A mieink szekerét akkor Balázsi Soma-Neuwirth Bence-Kiss Kolos trió húzta, viszont a Hűség Városában ezúttal egyikőjük sem lép majd pályára. A Sopron keretében ellenben nagy valószínűséggel ott lesznek a kulcsemberek: az „Ördögök” főként a Schöll Richárd-Csátaljay Péter-Csendes Péter hármas eredményességének köszönhetik 2021-22-es sikereiket.

Feldobás 14 órakor, a Novomatic Arénában.