U20: Tovább várat magára az első idegenbeli siker

Huszonhárom pontos, 82-59-es vereséget szenvedett a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as csapata Szolnokon, a korosztályos élvonal negyedik fordulójában. Horváth Imre tanítványai harminc percig partiban voltak vendéglátójukkal, de a 9-23-as utolsó negyed megpecsételte sorsukat.

A tabella nyolcadik helyén álló DEAC KA a hetedik pozíciót elfoglaló Szolnoki Olajbányász otthonába látogatott szerda délután. Horváth Imre legénysége győzelem esetén megelőzhette volna keleti riválisát, azonban a Tiszaligeti Sportcsarnok bevétele a felnőttek bajnokságához hasonlóan igencsak nehéz feladatnak ígérkezik minden odalátogató számára.

A mieink ezúttal két rutinosnak számító játékosukat, Balázsi Somát és Neuwirth Bencét is nélkülözték, valamint a palánkok alatt hetek óta stabil teljesítményt nyújtó Fekete Csongor sem lépett pályára. Helyüket az első fordulóban remeklő Czermann Patrik, az előző körben hét pontig jutó Madar Krisztián és a Körmendről érkező irányító, Szívós Patrik vette át a debreceni kezdőben.

A hazaiak Sebők András dupláival nyitottak, míg a DEAC első kosarát Kurucz Ádám szerezte. Nem sokkal később Szívós is behintett egy triplát, majd a padról beszálló Kiss Kolos találatait követően már vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. (8-10) Fodor Máté kettő-plusz-egyes akciójával gyorsan visszavette a vezetést az Olajbányász, de Kiss büntetőivel mégis a hajdúságiak álltak jobban az első negyed végén.
(19-20)

Czermann és Jankó révén a második etap elején öt ponttal meglépett a fehér-fekete gárda (19-24), azonban jelentős különbség nem alakult ki a felek között. Abraham Arabo közelijével a tizenhetedik percben már újfent az Olaj járt előrébb, ez a helyzet meg is maradt a félidő lefújásáig. (35-32)

A fordulás után Papy Bence keveredett tűzpárbajba a szolnoki Gliszki Erikkel, utóbbi akadémistánk mindkét távoli bombájára válaszolni tudott. A párviadalnak drasztikus véget vetettek a hazaiak, akik egy 12-0-s rohammal állva hagyták Horváth Imre legénységét. (54-42) A hullámvölgyből Kiss Kolos és Madar Kristóf igyekezett kihúzni övéit, próbálkozásaik legalább annyit elértek, hogy tízpontos távolságon belülre hozzák övéiket a záró felvonásra fordulva. (59-50)

A találkozót egy újabb Szolnok-futás zárta le végleg, ezúttal kilenc zsinórban termelt Bányász-egység maradt megválaszolatlanul. (71-54) Érdemi változás innentől kezdve már nem történt, így fiataljaink szezonbeli első idegenbeli sikerére továbbra is várni kell.

Szolnoki Olajbányász U20 – DEAC Kosárlabda Akadémia U20 82-59 (19-20, 16-12, 24-18, 23-9)
DEAC KA: Szívós 6/3, Kurucz 5/3, Madar Krisztián 2, Varga, Czermann 6.
Csere: Kiss 15, Madar Kristóf 8, Tóth L. 4, Jankó 4, Papy 9/9, Gadus.
Vezetőedző: Horváth Imre
Másodedző: Léránt Gábor