U20: Továbbra is hibátlanul!

Akadémistáink az U20-as élvonal harmadik körének rangadója után is veretlenek maradtak, miután tizennégy ponttal, 71-57-re legyőzték a KTE-Duna Aszfalt gárdáját.

Ahogyan arról a forduló beharangozójában részletesen beszámoltunk, szerda délután két százszázalékos együttes, a Kecskemét és a DEAC feszült egymásnak az U20-as bajnokságban. A találkozó a várakozásoknak megfelelően indult, az első negyed során egyik fél sem tudott jelentős előnyt kialakítani. Az addigi legnagyobb pontkülönbség a játékrész végére alakult ki, ekkor négy egységgel állt jobban a KTE. (18-14)

Habár a második etap kezdetén már héttel is vezetett a házigazda (21-14), a folytatás sokkal inkább a mieink szájíze szerint alakult: Czermann Patrikék egy 14-3-s futással saját kezükbe vették az irányítást. (24-28) A nagyszünetig rendezte sorait és kilábalt a hullámvölgyből a lila-fehér alakulat, de így is a cívisvárosi fiatalok zárták kedvezőbb helyzetben a félidőt. (30-31)

A térfélcserét követően magasabb fordulatszámra kapcsoltak a hajdúságiak, és fokozatosan megléptek vendéglátójuk szorításából. A harmadik tíz percet remek védekezésének köszönhetően 19-7-re nyerte a DEAC, így az utolsó felvonást megelőzően már kétszámjegyű differencia választotta el a csapatokat. (37-50)

A záró periódus elején a ’Hírös Város’ ifjoncai még egyszer megközelítették a fehér-feketéket, azonban a felzárkózás felemésztette energiáikat, Hegedüs Brúnóék pedig, kihasználva a kecskemétiek megtorpanását, eldöntötték az összecsapást. A hajrára már nem maradt izgalom; az ütközet magabiztos debreceni diadallal zárult.

Darko Ivanovic és Andjelko Mandics legénysége tehát őrzi hibátlan mérlegét – akadémistáink sikerszériája október 22-én, hazai pályán, a Falco ellen folytatódhat.

KTE-Duna Aszfalt U20 – DEAC Kosárlabda Akadémia U20 57-71 (18-14, 12-17, 7-19, 20-21)
DEAC KA:
Kiss 13/3, Hibján 3, Várszegi -, Magyari 10/3, Czermann 12.
Csere: Hőgye 14/6, Hegedüs 13, Varga S. 6, Horváth -, Tóth L., Turán, Bankó.
Vezetőedző: Darko Ivanovic
Másodedző: Andjelko Mandics