U20: Tükörsima diadal

Kezdettől fogva dominálta a Szeged elleni találkozót U20-as csapatunk, mely meggyőző fölénnyel, hatvanhét pontos különbséggel múlta felül szegedi riválisát.

Erősen megfiatalított keretet nevezett a Szedeák elleni mérkőzésre a Darko Ivanovic-Andjelko Mandics edzőpáros, azonban bizonytalanságnak nyoma sem volt a mieink teljesítményén. Hegedüs Brúnóék egy 10-0-s futással állva hagyták a csongrádiakat a rajtnál, lendületüket pedig még a Tisza-partiak időkérése sem tudta megakasztani. Az első negyed hajrájában már húsz pontos differencia tátongott a felek között, így a pihenőre kis túlzással meg is alapozták sikerüket a cívisvárosiak. (29-12) A játék képe a folytatásban sem változott, az idő előre haladtával tovább növelték előnyüket magabiztosan menetelő akadémistáink, a félidőre kétségtelenül eldőltek az érdemi kérdések. (47-16)

A tetemes fór birtokában bátran rotálhatott az Ivanovic-Mandics trénerduó, minden játékos bőven kapott lehetőséget tudása bizonyítására. A mieink szakvezetése sokféle, egyébként ritkábban látható összeállítást is kipróbált, csapatunk pedig a behozhatatlan távolság ellenére is az utolsó pillanatig motivált maradt. A záró felvonás egyetlen kérdésére, miszerint eléri-e a bűvös százast a DEAC, Turán Simon triplája után kapott választ a publikum – hátvédünk ezzel be is állította a 100-33-as végeredményt. Ijfoncaink tehát megszerezték szezonbeli hetedik diadalukat, és őrzik második helyüket a tabellán.

DEAC Kosárlabda Akadémia U20 – Szedeák U20 100-33 (29-12, 18-4, 27-10, 26-7)

DEAC KA: Kiss 6, Hibján 5/3, Várszegi 6/6, Hegedüs 14/6, Czermann 12.
Csere: Turán 13/6, Varga S. 9, Fekete 6, Bankó 9, Magyari 6, Jankó 12/3, Debreczeni 2.
Vezetőedző: Darko Ivanovic
Másodedző: Andjelko Mandics