U20: Újabb kemény csata vár a Horváth-legényekre

Az U20-as élvonal hetedik fordulójában Kaposvárra utazik a DEAC Kosárlabda Akadémia csapata. Horváth Imre együttese idénybeli első vendégsikerét igyekszik megszerezni a hazai pályán még hibátlan somogyiak otthonában.

Fiataljaink hat lejátszott találkozót követően ötven százalékos mérleggel a bajnokság kilencedik helyén állnak. Balázsi Somáék mindhárom idei győzelmüket saját erődjükben, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban szerezték meg, idegenben eddig nem termett babér számukra. Ahhoz, hogy ez a tendencia csütörtök estére megváltozzon, bravúr fog kelleni a hajdúságiaktól.

A cívisvárosiak soron következő ellenfele, a Kaposvári KK hétről hétre kiváló formát mutat, Paár Márkék ötből öttel kezdték a szezont. Ugyan az előző körben Szombathelyen megtört a „Delfinek” sikerszériája, így is a második helyet foglalják el a tabellán, ráadásul hazai környezetben továbbra sem akadtak legyőzőre. A kék-fehérek az Oroszlányt huszonnyolc, míg a Paksot huszonhét ponttal intézték el a Kaposvár Arénában.

A DEAC Kosárlabda Akadémia bedobója, Neuwirth Bence szerint kellő odafigyeléssel lehet esélyük borítani a papírformát.

– Erős csapatnak tűnik a Kaposvár, erről árulkodik 5-1-es mérlegük. Ami bennünket illet, idegenben nem jött eddig ki a lépés, ezen mindenképpen javítani szeretnénk. Véleményem szerint ha egymást segítve küzdünk és megfelelően koncentrálunk megnyerhetjük a meccset – mondta a felnőtt NBI/A csoportban is rendszeresen lehetőséghez jutó játékos.

A program:

Fiú U20-as NBI/A csoport, 7. forduló
Kaposvári KK U20 (2., 5-1) – DEAC Kosárlabda Akadémia U20 (9., 3-3)
10.21. 17:00, Kaposvár Aréna