U20: Véget ért a sikerszéria

Már az első félidőben tetemes hátrányba került, végül pedig huszonkét pontos vereséget szenvedett a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as gárdája az Egis Körmend otthonában. Jesper Gustavsson és Léránt Gábor fiai ezzel egy öt meccs óta tartó győzelmi sorozatnak inthettek búcsút.

Szívós Máté duplájával kezdődött az összecsapás, amire a mieink részéről Kalassai Martin egy triplával felelt. Ekkor még senki sem gondolta, hogy itt vezetünk utoljára a találkozón, de sajnos így történt. A hetek óta kiváló formában kosárlabdázó Balogh Mátéval ugyanis nem tudtak mit kezdeni a hajdúságiak, vezérletével 11-10-ről egy elképesztő, 18-2-es futást produkáltak a hazaiak. (29-12)

A debreceni szempontból borzasztó periódust visszatérő kapitányunk, Balázsi Soma triplái törték meg, aki az első negyed legvégén és a második negyed legelején is betalált. Megfékezni azonban ez sem tudta a körmendi rohamokat, a tizennegyedik percben már hússzal vezettek a piros-feketék. (43-23) A félidő végére teljesen összeroppant a DEAC, a továbbra is remeklő Balogh zsákolása pedig idejekorán adta meg a kegyelemdöfést. (60-32)

A nagyszünetben valamelyest rendezték a sorokat a cívisvárosiak, de így is hatalmas szakadék tátongott a két alakulat között. A harmadik etapban mindössze egy egységgel sikerült közelebb kerülniük ellenfelükhöz Ságodi Róbertéknek, így rettentő nehéz, már-már lehetetlen helyzetben voltak a záró játékrész előtt. (75-48) Sok változás már nem is történt az ütközet végkimenetelét illetően: hiába nyerték meg hat ponttal a második húsz percet ifistáink, a vendéglátók győzelme egy pillanatra sem forgott veszélyben.

Egis Körmend U20 – DEAC Kosárlabda Akadémia U20 89- 67 (29-15, 31-17, 15-16, 14-19)

DEAC KA U20: Ságodi 16/6, Kiss, Balázsi 9/6, Kalassai 7/3, Fábián 9.
Csere:
Neuwirth 13/3, Sólyom 5, Asszú 4, Csikai 2, Nemes 2, Batbaatar, Czermann.
Vezetőedző: Jesper Gustavsson
Másodedző: Léránt Gábor

Jesper Gustavsson: Rendkívül passzívan kezdtünk, a Körmend pedig agresszívan kosárlabdázva az első pillanattól felénk kerekedett. A nyitónegyedben egyáltalán nem működött a védekezésünk, a hazaiak könnyű kosarakat szereztek, nem találtunk ellenszert kulcsjátékosaikra. A második félidőben már hasonlítottunk valódi önmagunkra, azonban összességében nem voltunk elég kemények, az ellenfelünk pedig minden aspektusban felénk kerekedett.