U20: Véget vetni a negatív szériának – kötelező jelleggel

Hazai pályán javíthat bajnoki mérlegén a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as csapata: Horváth Imre tanítványai négy egymást követő vereség után a tabella végén szerénykedő MVM-OSE Lions együttesét fogadják vasárnap délután 15 órakor, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Nem éppen U20-asaink szájíze alakul a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság 2021-22-es kiírása: fiataljainknak mostanra gyakorlatilag minden reális esélye elszállt az országos döntős kvalifikációt illetően. Ezzel együtt Czermann Patrikék nyilvánvalóan szeretnék a lehető legtöbbet kihozni az idény hátralévő részéből, így ne legyen kétségünk afelől, hogy igyekezni fognak annyi győzelmet begyűjteni a maradék hét mérkőzésükön, amennyit csak tudnak. A fehér-fekete ifjak kezdésként vasárnap délután, az OSE Lions gárdája ellen feledtethetik az elmúlt időszak sikertelenségét.

Aktuális ellenfelünk sem élete szezonját futja, Kertész Zsolt tanítványai 2-19-es mérleggel a tizennégy csapatos pontvadászat tizenharmadik pozícióját foglalják el. A találkozó esélyeseinek egyértelműen a mieink számítanak, már csak azért is, mert az oroszlányi gárda a mezőnyben egyedüliként idegenben még nem tudott mérkőzést nyerni. A felek novemberi randevúja is magabiztos debreceni diadallal zárult, ezen felül a statisztikai mutatók is a hajdúságiak felülkerekedését vetítik előre. Az viszont bizonyos, hogy a piros-feketék oldalán is akadnak rendkívül tehetséges játékosok, az odavágón 33 pontig jutó Szabadfi Márkkal például alaposan meggyűlt fiaink baja a Krajnyik Akác András Sportcsarnokban vívott ütközet során.

Összességében azért kijelenthető, hogy jók a kilátásaink, de minden DEAC-kerettagtól maximális erőbedobásra lesz szükség. Az összecsapást szokás szerint élőben sugározzuk YouTube-csatornánkon.