U20: Vereséget eredményezett a rémálomszerű rajt

Az összecsapás korai szakaszában a szinte minden helyzetét értékesítő, kivételes dobóteljesítménnyel előrukkoló Kaposvár valóságos hidegzuhanyt zúdított U20-as együttesünk nyakába, mely végzetesnek bizonyult.

Az NKA Pécs ellenében elveszített, hétközi bajnoki csúcsrangadót követően a javítás céljával utazott a somogyi megyeszékhelyre Kovács Imre legénysége szombaton, azonban a házigazda elképesztő szőnyegbombázással üdvözölte a fehér-feketéket, ezzel megadva a találkozó – a hajdúságiak szempontjából meglehetősen kedvezőtlen – alaphangját. A kaposváriak a nyitó felvonás során öt triplát is elsüllyesztettek a DEAC gyűrűjében, ezzel gyakorlatilag teljesen megbénítva válaszolni képtelen akadémistáinkat. (20-6)

Az események alakulásában a negyedvégi szünet sem hozott változást, sőt; nem sokkal a pihenő után a vendéglátók játékosa, a kis túlzással élete napját kifogó Fehérvári Csegő újabb három távolit értékesített egyhuzamban, így a tanácstalannak látszó cívisvárosiak már a második etap közepén a szakadék szélére sodródtak. (30-12) A félidő hajrájában aztán egy 11-2-s rohammal életjelet adtak magukról Várszegi Ádámék, néhány reményteli pillanat erejéig még tíz alá is be tudtak nézni, viszont a közvetlen hajrá ismét a Kaposvárnak sikerült jobban – 41-27-tel fordultak a felek.

A térfélcserét követően állandósult a differencia, kosárra kosár érkezett, ezáltal ifistáink érdemben nem tudtak faragni hátrányukból. A harmadik játékrész befejeztéhez közelítve ráadásul megint a Delfinek váltottak sebességet, haminc perc elteltével eldőlni látszottak a vitás kérdések. (59-43) Az utolsó tőrdöfést a hatodik trojkáját is behintő Fehérvári vitte be, a különbség visszaugrott húszra, ahonnan már nem volt visszaút növendékeink számára. (67-47) Noha Bata Olivérék egy 11-2-es futással zárták az ütközetet, ez már csupán kozmetikázásra bizonyult elégnek, no meg persze arra, hogy az egymás elleni összevetésben megőrizzék előnyüket, ami még sokat jelenthet a végelszámolásnál.

Húsz év alatti különítményünk sorozatban harmadik botlását jegyezte, s bár Czermann Patrikék továbbra is őrzik pozíciójukat a dobogó második fokán, a mezőny igencsak besűrűsödött mögöttük.

Kometa Kaposvári KK U20-DEAC Kosárlabda Akadémia U20 73-60 (20-6, 21-21, 18-16, 14-17)
DEAC KA:
Varga S. 13/3, Sólyom D. 2, Várszegi 8/6, Bankó 8, Czermann 12.
Csere:
Bata 12, Balázsi Á. 3, Hibján -, Fekete Cs. 2, Varga B. -.
Vezetőedző: Kovács Imre