U20: Villámgyorsan eldöntöttük

Második mérkőzését is megnyerte U20-as csapatunk a korosztályos élvonalban; a fehér-feketék meggyőző fölénnyel, 92-36-re verték a Nyíregyháza Blue Sharks gárdáját.

Ahogyan arra számítani lehetett, kezdettől fogva a mieink diktálták az összecsapás tempóját, melyet a vendégek öt és fél percig tudtak érdemben tartani. Az első negyed második felében egy újabb fokozattal feljebb kapcsoltak Darko Ivanovic és Andjelko Mandics tanítványai, akik egy 12-2-es rohammal megnyugtató előnyre tettek szert a játékrész végére. (19-8) A DEAC a folytatásban sem lassított, a távolság pedig időarányosan nőtt a felek között. A második felvonás derekán már a húsz pontot is meghaladta a különbség, mely a nagyszünetre huszonöt egységnyire hízott. (43-18)

A harmadik etap forgatókönyve kísértetiesen hasonlított a korábban látottakhoz, a cívisvárosiak egy 13-1-es futással indítottak. Mivel az érdemi kérdések ekkorra már régen eldőltek, így a hátralévő idő leginkább a gyakorlásról szólt. A trénerek bő rotációval dolgoztak, lehetőséget biztosítva az egyébként kevesebb percet pályán töltő játékosaiknak is. Ez a debreceniek lőlapján is szépen visszatükröződött, ugyanis minden kerettag betalált, hatan is kétszámjegyű pontterméssel járultak hozzá a diadalhoz, valamint heten zártak legalább tízes VAL-mutatóval. A differencia végül ötvenhat pontban állt meg; U20-asaink tehát tükörsima sikerrel hozták a kötelezőt.

Czermann Patrikék legközelebb október 12-én, Kecskeméten lépnek pályára.

DEAC Kosárlabda Akadémia U20 – Nyíregyháza Blue Sharks U20 92-36 (19-8, 24-10, 17-10, 32-8)
DEAC KA:
Kiss 14/9, Hibján 11/3, Várszegi 2, Magyari 14/6, Czermann 10.
Csere: Hegedüs 10, Varga S. 10, Fekete 7, Hőgye 6, Tóth L. 4, Horváth 2, Várszegi 2.
Vezetőedző: Darko Ivanovic
Másodedző: Andjelko Mandics