U20: Visszavághatunk a tavalyi bronzmeccsért

Szombat délután 15 órakor a DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as együttese a Sopron KC-t fogadja a korosztályos élvonal ötödik fordulójában. Horváth Imre legénysége a dunántúliak veretlenségének elvételére készül.

Újabb rangadó vár U20-asainkra: Horváth Imre fiai a hibátlan, 3-0-s mérleggel rendelkező Sopron KC gárdáját látják vendégül szombaton. Rendkívül pikáns összecsapásra van kilátás, hiszen a tavalyi kiírás bronzmérkőzését éppen ez a két csapat vívta egymással. A májusi találkozó a kék-fehérek győzelmével zárult, így a mieink a soron következő körben saját közönségük előtt vehetnek revansot riválisukon. A DEAC KA bedobója, Balázsi Soma csapatkapitányként talán a többieknél is nehezebben élte meg, hogy tavaly lecsúszott övéivel a dobogóról, így most kizárólag a visszavágást tartja szemei előtt.

– A keretünk nagy változásokon ment keresztül a nyáron, de az „öregebbek” természetesen nem felejtették el az elbukott bronzcsatát. Mindenképpen győzni szeretnénk, már csak azért is, hogy elégtételt vegyünk az akkori vereségért. Rendkívül kemény küzdelemre számítok, de ha fegyelmezetten betartjuk a taktikai utasításokat, sokat profitálhatunk az ütközetből – mondta a 190 centiméterre nőtt játékos.

A mérkőzést YouTube-csatornánkon élőben közvetítjük.