Dupla kadett-forduló a TÁG-ban

Egész délutánt felölelő programot ajánlunk szombatra: első és második számú U16-os alakulatunk is a Vasas Akadémia növendékeivel csatázik a Tóth Árpád Gimnáziumban. U20-asaink ugyancsak szombaton Pakson vendégeskednek Pakson, míg vasárnap pályára lépnek juniorjaink és U23-asaink is.

Akadémistáink hétvégi menetrendje a bajnoki címvédő U20-as brigád paksi vizitálásával veszi kezdetét. Kovács Imre ifjoncai az előző körben magabiztosan felülmúlták a Kaposvári KK fiataljait, ezzel mutatójuk 5-1-re módosult, és továbbra is tapadnak a listavezető pécsiekre. Az Atomerőmű SE a hetedik helyet foglalja el a táblázaton, a tolnaiak neve mellett három győzelem és három vereség szerepel. Növendékeink esélyesként várhatják a fordulót, ám nem árt vigyázniuk, hiszen az ASE az idei szezonban hazai környezetben még nem botlott.

Az U16-os korosztály mindkét csapata a Vasas Akadémiával mérkőzik meg szombat délután a Tóth Árpád Gimnáziumban. A sort az U16/B gárda nyitja, akik a pasarétiek második számú alakulatával csapnak össze. Szendrei Fruzsina legénysége az elmúlt fordulóban minden követ megmozgatott a Kiss Lenke KA vendégeként, de az ütközet mégis is a fővárosiak diadalát hozta. A piros-kékek ezzel szemben magabiztos hazai sikerrel hangoltak cívisvárosi túrájukra – ebből, valamint a ötven százalékos bajnoki mérlegükből kifolyólag talán a pasarétiek várhatják kedvezőbb előjelekkel a hétvégi randevút.

A „kiskadettek” találkozója után az DEAC és a Vasas elsőszámú U16-osai kerülnek reflektorfénybe. Jávor Barnáék legutóbb a Budapesti Honvéd otthonában maradtak alul, azonban dobogós pozíciójukat továbbra is stabilan tartják. A soron következő rivális ellenben makulátlan, 4-0-s mérleggel vezeti a tabellát, és egy igazi kiütéses, közel száz pontos győzelem után érkezik a Tóth Árpád Gimnáziumba – a kőkemény csata bizonyára garantált.

Juniorjaink a nemzetközi elitműhelyeket is felvonultató Cívis Kupán szerzett tapasztalataikat vasárnap Szombathelyen kamatoztathatják. Amennyiben Pethő Ákos fiai szeretnének lépést tartani az NKA Péccsel a csoportelsőségért vívott harcban, mindenképp nyerniük kell az Arena Savariában, pláne, mivel az ezt megelőző bajnoki rangadót elbukták Pécsett. Annál is inkább szüksége van a diadalra a debrecenieknek, mivel immáron a Kaposvár is előrébb rangsorol a mieinknél a tabellán, noha a somogyiak egy mérkőzéssel többet játszottak Orbán Imrééknél. A DEAC és a Falco egyébként az alapszakasz nyitányán már összemérte tudását, október 1-jén tizenhárom ponttal a DEAC kerekedett felül az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Az említett siker egyik kulcsfigurája Varga Ferenc volt, aki kézsérülése miatt azonban ezúttal biztosan nem állhat Pethő Ákos rendelkezésére.

U23-asaink jelenleg sorozatban négy vereségnél tartanak az NB I B. Piros csoportjában, dolguk pedig ezúttal sem lesz egyszerű, hiszen az idáig veretlen Vasas látogat a Nagyerdőre. Bővebb beharangozót a DEAC felnőttcsapatának honlapján olvashatnak hamarosan.

Hétvégi program:

november 11. szombat

14:30- Atomerőmű SE U20-DEAC Kosárlabda Akadémia U20

Helyszín: Paks, ASE Sportcsarnok

15:00- DEAC Kosárlabda Akadémia U16/B – Vasas Akadémia/B

17:30 – DEAC Kosárlabda Akadémia U16/A – Vasas Akadémia/A

Helyszín: Debrecen, Tóth Árpád Gimnázium

november 12. vasárnap

13:00 Falco-Vulcano Energia KC U18-DEAC Kosárlabda Akadémia U18

Helyszín: Szombathely, Arena Savaria

18:00 DEAC U23-Vasas Akadémia

Helyszín: Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok