Ismerős arcok között Csikai András

A DEAC Kosárlabda Akadémia centere az U20-as válogatottal készül.

Számos debreceni kosaras töltött több napot az utóbbi hetekben a korosztályos válogatottak edzőtáborában, az U16-os és az U18-as korosztály egy-egy képviselői meg is szólaltak honlapunkon. Ezúttal egy húsz éven aluli fiatalember beszélt a jelenleg is zajló összetartásról.

Hétfőtől péntekig Kecskeméten edzőtáborozik az U20-as férfi kosárlabda-válogatott, melynek keretében ott található a DEAC Kosárlabda Akadémia centere, Csikai András is. A játékos számára nem ismeretlen a korosztályos válogatott közeg, hiszen U16-os korától szinte minden évben meghívót kapott a legjobbak közé.

– Főként egyéni képzések zajlanak, dobógyakorlatok, erőnléti- és kondicionális gyakorlatok szerepelnek a programban – mondta honlapunknak Csikai, aki a 12 fős keretben készülhet, számára régebbről ismerős csapattársakkal.

A játékos elmondása szerint maga is kíváncsian várja a hamarosan induló szezont, ugyanis számára is kérdéses valamelyest, mire lesznek képesek a Debrecennel.

– Úgy hallottam, hogy viszonylag sok új kosaras érkezik hozzánk, ezért nehéz pontosan “belőni”, mire lehetünk képesek az új idényben. Ettől függetlenül természetesen szeretnénk jól teljesíteni az előttünk álló időszakban – zárta szavait Csikai András.